Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji czynsz też jest jej wydatkiem? Zerknijcie proszę

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
m@lpa
Praktykant
Zajmuję się: SR/ŚW/FA
Kontakt:

Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji czynsz też jest jej wydatkiem? Zerknijcie proszę

Post autor: m@lpa »

Proszę pomóżcie mi i podpowiedzcie jak u Was się robi. Wypłacamy dodatek zarządcy w większej wysokości niż jest ustalony czynsz. Kobieta składa wniosek i teraz ona nie ma potwierdzenia, że opłaca czynsz (nie ma dowodu wpłaty), ponieważ nie robi tego bo OPS poprzez przekazanie ryczałtu z DM opłaca cała kwotę czynszu. Mam pismo od zarządcy budynku, że nie występują zaległości w opłatach.
Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji czynsz też jest jej wydatkiem? mimo że nie ma dowodu wpłaty?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji czynsz też jest jej wydatkiem? Zerknijcie proszę

Post autor: :-) »

m@lpa pisze: 20 cze 2023, 12:32 Proszę pomóżcie mi i podpowiedzcie jak u Was się robi. Wypłacamy dodatek zarządcy w większej wysokości niż jest ustalony czynsz. Kobieta składa wniosek i teraz ona nie ma potwierdzenia, że opłaca czynsz (nie ma dowodu wpłaty), ponieważ nie robi tego bo OPS poprzez przekazanie ryczałtu z DM opłaca cała kwotę czynszu. Mam pismo od zarządcy budynku, że nie występują zaległości w opłatach.
Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji czynsz też jest jej wydatkiem? mimo że nie ma dowodu wpłaty?
ja nie wymagam potwierdzeń wpłaty...zarządca potwierdza na wniosku wysokość wydatków, a....
art 8 ust 3.
Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zalicza dodatek mieszkaniowy na poczet przysługujących lub rozliczanych za jej pośrednictwem należności za zajmowany lokal mieszkalny.
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji czynsz też jest jej wydatkiem? Zerknijcie proszę

Post autor: małe ww »

Dodatek mieszkaniowy w załażeniu ma na celu pomoc w poniesieniu wydatków na utrzymanie lokalu.
W myśl tego założenia do wydatków przyjmujemy wszystko co jest wliczane jako wydatek bez znaczenia czy rachunek faktura itp jest opłacona. A więc jeśli zarządca domu przedstawia takie obciążenie lokatora to już nie powinno cię obchodzić czy w momencie składania wniosku lokator poniósł ten wydatek. Oczywiście gdy przyznasz dodatek to już interesuje cię czy wydatki na lokal regulowane są na bieżąco - a takie potwierdzenie przecież od zarządcy masz.
Oj i po co szukać dziury w całym ? :roll:
ODPOWIEDZ