Dzień dobry
Proszę o pomoc i wzór odmowy. Pani złożyła wniosek w deklaracji nie wpisała otrzymywanych alimentów i nie dostarczyła zaświadczenia o dochodzie za kwiecień - wniosek z maja (dołączyła zaświadczenie za styczeń luty i marzec) Wezwałam ją o ten że dokument i o wpisanie kwoty alimentów w deklaracji. Nie uczyniła tego (alimenty jeszcze bym jej podarowała bo to sa dane które mam w swojej bazie) ale nie dostarczyła tego zaświadczenia . Co robić zawiadomić ją że bedzie odmowna decyzja i może zapoznać się z aktami czy od razu odmowna. - brak możliwości ustalenia sytuacji dochodowej rodziny? I jeżeli tak to poproszę o wzór takiej odmowy - przynajmniej uzasadnienie.
Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź
odmowa brak dokumentów
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: odmowa brak dokumentów
zależy co zostało napisane w wezwaniu...na jaki art powołałaś się...przed odmowną na pewno należy zastosować art 10 par 1 ...Eliza7536 pisze: 20 cze 2023, 10:20 Dzień dobry
Proszę o pomoc i wzór odmowy. Pani złożyła wniosek w deklaracji nie wpisała otrzymywanych alimentów i nie dostarczyła zaświadczenia o dochodzie za kwiecień - wniosek z maja (dołączyła zaświadczenie za styczeń luty i marzec) Wezwałam ją o ten że dokument i o wpisanie kwoty alimentów w deklaracji. Nie uczyniła tego (alimenty jeszcze bym jej podarowała bo to sa dane które mam w swojej bazie) ale nie dostarczyła tego zaświadczenia . Co robić zawiadomić ją że bedzie odmowna decyzja i może zapoznać się z aktami czy od razu odmowna. - brak możliwości ustalenia sytuacji dochodowej rodziny? I jeżeli tak to poproszę o wzór takiej odmowy - przynajmniej uzasadnienie.
Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a 10 nie jest uchylony?
Ja powołałam się na art 7 ust 13
Ja powołałam się na art 7 ust 13
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
art 10 par 1 kpa

jeżeli art 7 ust 13 to sprawa jasna ...powołujesz się na ten artykuł, strona nie przedstawiła Ci dokumentów...opisz jakich i wszystko

Art. 10. [Zasada czynnego udziału strony w postępowaniu]
§ 1.
np. Stosownie do art. 10 §1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r.- Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2023 r., poz. 775 z późn. zm.) informuję, iż przysługuje Pani prawo do zapoznania się z aktami sprawy zebranymi w związku z wydaniem decyzji dotyczącej dodatku mieszkaniowego oraz prawo do wypowiedzenia się co do zebranych dowodów i materiałów w ciągu .... dni od daty otrzymania niniejszego pisma. Wyznaczony termin liczy się od dnia następnego po dniu doręczenia niniejszego pisma.
Akta sprawy dostępne są w
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
aaaa chodziło o kpa
Dzięki
Dzięki
Oprócz odmowa brak dokumentów - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Obliczanie dm bez programu - druk/formularz
Przekroczenie o 16 zł.
Zwrot DM
Czy Waszym zdaniem w takiej sytuacji czynsz też jest jej wydatkiem? Zerknijcie proszę
prośba o sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego
dodatki mieszkaniowe a CEEB
wydatki
prośba o sprawdzenie wyliczenia !!
egzekucja dm
mieszkanie na sprzedaż
Dodadek mieszkaniowy a ryczałt za brak ccw
Pomóżcie proszę w obliczeniu
Co ma stan majątkowy do dochodów?
Wnioskodawca w DPS
Aktualności
wzór wezwania o uzupełnienie dokumentów