Witam, wiecie jakie pieniądze będą za obsługę osłonowego, czy będzie to podobnie jak przy 300+, bo u nas kilka koleżanek zgłosiło się na ochotnika do obsługi a wcześniej były bardzo na nie i zastanawiam się dlaczego, oczywiście ich zdaniem im to zlecono ale ja im nie wierzę...... myślę, że tu chodzi o kasę, może ktoś z Was się orientuje, to proszę o informacje na jakich zasadach, to ma być
Z ustawy wynika, że 2% kwoty wypłaconej, więc słabo. No chyba, że coś się zmieniło w między czasie.
Jak ktoś się zgłasza na ochotnika- to może ma dużo wolnego czasu i boi się zwolnienia. Ale czy w świadczeniach są takie osoby??
pracuje przy 500+, rodzinnym, KDR i przy 500+ do końca roku było na obsługę 0,85% . Kiedyś będąc na szkoleniu dowiedziałam się, że niektórzy dostawali z tego za obsługę dodatki w sezonie, nagrody, oczywiście u mnie była goła pensja, ale ze sprawozdań widziałam, że pojawiały się koszty pozostałe i na koniec roku tym bardziej na różne zakupy a dla mnie 0. Jeśli tu jest 2%, a wniosków będzie masa, to myślę, że chodzi tu o dodatkową kasę bo może być sporo do zgarnięcia, szczerze mówiąc jeśli byłaby możliwość czegoś dodatkowego, to jestem za bo i tak nieraz po godzinach się robi za nic, więc będę wdzięczna jak się coś dowiedzie, żeby napisać
wiem, że jednorazowo ale czy te 8 zł od wniosku będzie płacone za obsługę? każda kasa się przyda bo wydatków niestety nie brakuje, a wręcz się zwiększają
Nie od wniosku tylko od 2% wypłat. czyli od wypłat najniższego dodatku masz 8zł. brutto. odejmij sobie koszty na program, na papier, koszty bankowe. generalnie, żeby brzydko nie napisać to nie napisze nic
rozumiem, że na wszystko te 2%, ale załóżmy, że wypłaconych świadczeń będzie za 1000.000 zł i od tego 2%, to mamy 20.000 zł, to z tego trochę można podzielić...
No bardzo optymistyczne te kwoty ale w małych miejscowościach- jak moja nie przewiduję takich (bardziej 200-300 tyś w rocznej skali ale to wróżenie z fusów, bo nie wiem jakie rodzaje gospodarstw domowych się u nas czają i ile ich jest, bo tu jest największy problem w oszacowaniu czegokolwiek)