czy wliczamy do dochodu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 01 lip 2015, 14:48

Witam
Czy do dochodu wliczamy zasiłek rodzinny?
Bożenka1

Napisano: 01 lip 2015, 14:55

Polecam lekturę - ustawa o dod. mieszk. ;) Wliczamy zasiłki rodzinne.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 8:09

Witam, mam pytanie co powinnam wliczyć do dochodu: zaświadczenie o powierzchni 2,95 ha przeliczeniowych przeliczony X 239,08 X 3 miesiące czy kwotę wynikającą z umowy dzierżawy tych gruntów cała powierzchnia jest dzierżawiona ( umowa dzierżawy potwierdzona notarialnie) za 500 zł rocznie czyli 500/12 x 3 miesiące????
olcia25

Napisano: 08 lip 2015, 20:42

Nikt nie wie?
To ja proponuję tak: jeśli olcia25 składa wniosek, to lepiej dochód większy (czyli jak widzę pierwszy), jeśli przyjmuje, to niech będzie mniejszy (czyli ten drugi).
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 8:34

Przyjmuję wniosek i nie wiem który dochód policzyć a to ważne bo jeśli policzę z zaświadczenia to wyjdzie coś ok 40 zł dodatku miesięcznie a jeśli z umowy dzierżawy to mniej niż 2% emerytury czyli odmowna a Pani się pewnie odwoła bo to trudna osoba bardzo konfliktowa :) Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie jeśli liczę dochód z umowy dzierżawy tam jest za rok 500 zł płatne do końca roku kalendarzowego czyli w moich 3 miesiącach które biorę pod uwagę jeśli chodzi o dochód mógł tego zysku nie otrzymać... liczymy proporcjonalnie za miesiące czy liczymy dochód faktycznie otrzymany w okresie 3 miesięcy poprzedzających złożenie wniosku?
Bardzo proszę o pomoc!
olcia25

Napisano: 09 lip 2015, 9:58

jeżeli chcesz liczyć zgodnie z umową dzierżawy to my liczyliśmy dochód faktycznie wypłacony w tych 3 miesiącach tak więc jak otrzymała 500 w styczniu to nie doliczamy tej kwoty do dochodu ale to było dawno aktualnie nie mamy takich przypadków

chociaż kiedyś były różne interpretacje czy może liczyć dochód z ha przeliczeniowych
zek1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x