czy wliczyc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 lis 2014, 21:37

osoba składa wniosek o zas, okresowy, bezrobocie małżonków, i pan małżonek wyszedł z zakładu karnego,
jak zwykle dochód z miesiąca poprzedniego czyli pażdziernika,
w skład rodziny mąż który, w październiku opuścił zakład karny, pan w zakładzie karnym pracował,
na zaswiadczeniu z ZK informacja że otrzymał z depozytu kwotę 200zł. pozostałe środki przekazane na wskazane konto a jest to kwota 2000,00zł. nie jest napisane jednoznacznie że wypłata wpłyneła w pażdzierniku.

i teraz mam problem czy do dochodu rodziny, przy zasiłku okresowym wliczyć jednorazową wypłatę z depozytu????
co ze środkami z konta ? czy mogę żądać od osoby wykazu z jego konta bankowego, no bo zapis ustawy mówi że należy wykorzystać własne uprawnienia, zasoby i moźliwości
z rozmowy z wnioskodawcą wynika, że na koncie środków nie posiada ,bo gdy wpływały na konto to osoba upoważniona czyli żona pobierała je i za tą robiła mężowi paczki do zakładu kar.
jak zrobic poprawnie podpowiedzcie proszę ????
kora..

Napisano: 09 lis 2014, 21:37

weź ośw. majątkowe... ja będzie budzić wątpliwości zażądaj wyjaśnień albo zapytaj banku...

jezeli żona brała w trakcie odbywania kary pozbawienia wolności to ok.. dolicz tylko 200 w miesiącu, w którym otrzymał..

jak na koncie nadal dwa tysiaki - odmowa!!!

jak nie wiesz kiedy zostało przekazane na konto - zapytaj ZK
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 lis 2014, 16:58

a dochód utracony? skoro tam pracował ale po wyjściu z zakładu karnego juz nie pracuje więc dochód z miesiąca poprzedzającego zero
nick

Napisano: 12 lis 2014, 20:18

tak czy siak ma własne środki na zaspokojenie potrzeb wymienionych we wniosku,
Poszłabym ta drogą.
Wredna1

Napisano: 12 lis 2014, 21:50

poprosiłam wnioskodawcę aby ustosunkowała się do zaświadczenia z ZK, np. przyniosła wyciąg z konta bankowego
na co ona oświadczyła mi, że tego konta nie posiada już dawno , a kasa dawno się rozeszła bo pracował do marca 2014r. złożyła oświadczenie pod odpowiedzialnością karną,
zadzwoniłam do ZK ,oznajmili że środki na koncie powinien posiadać ,ale oni nie mają wiedzy że jego pani wyciągała z konta i robiła zakupy dla osadzonego
kora..

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x