Czy wprowadzacie nioski z koordynacją - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 22 lut 2018, 12:55

Czy wprowadzacie do programu wnioski z koordynacją wysłane do Urzędu Wojewódzkiego ? Ja wprowadzam i tak mi wiszą bo na decyzję trzeba długo czekać. A jak Przychodzi decyzja to i tak zamykam wniosek i wprowadzam decyzję Urzędu Wojewódzkiego bez wniosku. A wy jak robicie??? Tak myślę że może wcale nie wprowadzać bo my nie jesteśmy właściwi do rozpatrzenia ze względu na koordynację.
świadczenie wych.
Praktykant
Od: 21 lut 2018, 10:36
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 22 lut 2018, 13:12

Wprowadzam bo wniosek trafia do nas. Jak nie wprowadzisz to dobrze naliczy Ci się sprawozdanie?
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 22 lut 2018, 13:46

Wcześniej nie wprowadzałam to ręcznie wpisywałam ile było wniosków z koordynacją w sprawozdaniu. Teraz jak powprowadzałam to w sprawozdaniu wychodzą dobrze ale wiszą w systemie nie zamknięte a na decyzję długo jeszcze trzeba czekać. Jeszcze nie mam odpowiedzi z okresu zasiłkowego 2016/2017.
świadczenie wych.
Praktykant

Napisano: 22 lut 2018, 13:48

a jaki masz program, że ci "nioski" wiszą w systemie?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2018, 13:52

ja też mam bez decyzji, ale w czym to przeszkadza? jak przyślą decyzję to wprowadzę
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 22 lut 2018, 14:12

a nie macie czegoś takiego jak przekazanie wniosku?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 lut 2018, 14:46

Przepraszam za "nioski" :D jestem w pracy. Wracając do sedna sprawy mam program sygnity. Mamy takie coś jak przekazanie wniosku, ale to chyba można zrobić w momencie otrzymania decyzji. Nie wiadomo co odpowie Urząd Wojewódzki czy wyda decyzję w sprawie czy tylko pismo kiedy jest koordynacja i my będziemy wydawać decyzję. Dlatego nie zamykam tych spraw.
świadczenie wych.
Praktykant

Napisano: 22 lut 2018, 14:58

świadczenie wych. pisze:Przepraszam za "nioski" :D jestem w pracy. Wracając do sedna sprawy mam program sygnity. Mamy takie coś jak przekazanie wniosku, ale to chyba można zrobić w momencie otrzymania decyzji. Nie wiadomo co odpowie Urząd Wojewódzki czy wyda decyzję w sprawie czy tylko pismo kiedy jest koordynacja i my będziemy wydawać decyzję. Dlatego nie zamykam tych spraw.
Normalnie w Sygnity wprowadzasz wniosek, potem dajesz "załatw bez kwalifikacji" i przekazujesz do marszałka z data, kiedy wysyłasz wniosek do ustalenia koordynacji. a jak przychodzi decyzja, to ją wprowadzasz jako decyzja bez wniosku. Tam Panowie z Sygnity mówili na szkoleniu i tak też stosuję ;)
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 22 lut 2018, 15:13

Dzięki za info "sanna" pozdrawiam.
świadczenie wych.
Praktykant

Napisano: 23 lut 2018, 10:06

sanna pisze:Normalnie w Sygnity wprowadzasz wniosek, potem dajesz "załatw bez kwalifikacji" i przekazujesz do marszałka z data, kiedy wysyłasz wniosek do ustalenia koordynacji. a jak przychodzi decyzja, to ją wprowadzasz jako decyzja bez wniosku. Tam Panowie z Sygnity mówili na szkoleniu i tak też stosuję ;)
Robię tak samo i mam dobrze sprawozdania.

A gdy wraca postanowienie, że np. brak koordynacji, to mam gotowy wniosek w systemie, cofam kwalifikację i rozpatruję.
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem