Czy wypłacacie? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 gru 2014, 16:00

...po 400 wychowawczego na każde z bliźniaków? Do tej pory były odmowy i kolegium przyznawało.
anita79
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 14:04
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2014, 16:45

No to niech dalej kolegium przyznaje . Ciebie obowiązują zapisy ustawy.
A tak przy okazji zapytam. Co do przyznawania śp na dorosłe osoby niepełnosprawne nie masz żadnych wątpliwości? Przyznajesz zgodnie z sentencja orzeczenia trybunału?
m&m

Napisano: 17 gru 2014, 8:54

Mam wątpliwości. Ale z moimi wychowawczymi to jest tak, że miałam juz z 8 decyzji SKO, i ostatnio do mnie zadzwonili, że jestem uparta i nie moze byc tak że ciągle robie to samo kiedy oni wskazuja mi orzecznictwo
anita791

Napisano: 17 gru 2014, 9:09

mogłaś powiedzieć że ty jesteś zobowiązana ustawą a nie nimi
asiak

Napisano: 17 gru 2014, 10:40

asiak pisze:y jesteś zobowiązana ustawą a nie nimi
SKO też jest "zobowiązane" ustawą, oni nie mają żadnych dodatkowych i innych przepisów niż organ I instancji.
anita791 pisze:nie moze byc tak że ciągle robie to samo kiedy oni wskazuja mi orzecznictwo
Bo nie może i jesteś uparta. W końcu napiszą na Ciebie skargę. SKO stosuje te same przepisy co Ty i wskazuje jakie błędy popełniłaś przy ich interpretacji - jeśli popełniasz te same błędy dalej, to jak najbardziej mieli prawo zadzwonić i powiedzieć, że jesteś uparta.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2014, 11:03

Napisz do swojego Urzędu Wojewódzkiego, co oni na to, bo to oni będę Cię kontrolować
~nika

Napisano: 17 gru 2014, 11:54

Sądzisz, że się boję? To zastanów się najpierw, na jakiej podstawie UW może żądać zwrotu świadczeń od organu. Otóż, najpierw SKO musi stwierdzić nieważność decyzji, w związku z wydaniem jej bez podstawy prawnej lub z rażącym naruszeniem prawa. Skoro SKO twierdzi, że przyznanie jest zgodne z prawem, to nie stwierdzi nieważności decyzji (bo w ich rozumieniu będzie poprawna). W tej sytuacji UW się może... cmoknąć.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x