czyje dochody??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 02 cze 2014, 15:14

dziewczyna (panna) nie pracuje, mieszka z rodzicami, jest na ich utrzymaniu, chce ubiegać się o ZDO ze względu na opiekę nad babcią, czyje dochody będą brane pod uwagę?
Alicja 2

Napisano: 02 cze 2014, 15:15

jakie dochody?
nie ma w ustawie dochodów.....
mokos

Napisano: 02 cze 2014, 15:18

W Zasiłku dla opiekuna nie ma dochodów ani w ŚP tylko SZO jest uzależnione od kryterium dochodowego
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2014, 19:48

walnęłam bobola, jakie ZDO :twisted: SZO, bo pierwszy raz, czy w ogóle może? są dzieci....ufff, mętlik
Alicja 2

Napisano: 03 cze 2014, 8:39

Ustawa o opiekunach nakazuje przeprowadzenie rodzinnego wywiadu środowiskowego zgodnie z ustawa o pomocy społecznej która mówi , iż w trakcie rodzinnego wywiadu środowiskowego ustala się m.in. sytuacje dochodową ( zresztą jest to jedna z tabel w drukach wywiadu) . Pytanie zatem czy analizujecie sytuacje dochodową ? zbieracie na to oświadczenia o dochodach ? a jeżeli tak to czyje opiekuna ( i jego rodziny)czy osoby opiekowanej ?
ooo

Napisano: 03 cze 2014, 9:45

W Zasiłku dla Opiekuna nie ma dochodu. 1) za okresy od dnia 1 lipca 2013 r. do dnia poprzedzającego dzień wejścia w życie ustawy, w których osoba spełniała warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 992, z późn. zm
Anna 55

Napisano: 03 cze 2014, 11:20

a u mnie pani zażądała dochodów a kiedy powiedziałam że nie ma prawa żądać dochodów bo w ustawie jest że bez dochodu to powiedziała że w takim razie nie dostane pieniążków bo odmawiam podania dochodów a jako mops mają prawo wiedzieć o takich rzeczach bez względu na to co jest w ustawie.
karolka54

Napisano: 04 cze 2014, 7:28

Anna 55 ja wiem ze w zasiłku dla opiekuna nie ma dochodu ale w dokumentacji (druku rodzinnego wywiadu środowiskowego) którą jestesmy zobowiązani wypełnić zgodnie z zasadami ustawy o pomocy społecznje jest rubryka dochody ...i tu pojawia sie problem
ooo

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x