ZD0 a Renta chorobowa z KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 cze 2014, 18:04

Witam mam Panią która złożyła wniosek na ZDO wyrównanie i bieżące ma matkę swoja ale od lutego 2014 do grudnia 2014 ma przyznana rentę chorobowa z krus - cz w takiej sytuacji przysługuje zdo od lutego 2014 i dalej bieżące ? Myślę ze skoro jest ktoś na takiej rencie to jest chory czyli nie może sprawować opieki nad chora matka ... to od tego czasu odmówić ???
Andzia_1

Napisano: 02 cze 2014, 19:45

Renta na 9 miesięcy ???
niunia

Napisano: 02 cze 2014, 19:53

Teraz zusy i krusy tak dają. Miałem przypadek ze kobiecina na 1 miesiąc dostała, to zgroza co chwile schorowanego człowieka po komisjach ciagaja, aby dostać teraz rete trzeba mieć głowę pod pacha! Wiwat Tusk on uzdrowić każdego reciste i niepelnosprawnego!
elmo 1970

Napisano: 02 cze 2014, 19:56

Chyba mylicie to z przedłużonym zasiłkiem chorobowym, albo rehabilitacyjnym .
niunia

Napisano: 02 cze 2014, 21:26

Nie nie mylimy decyzja przyznająca rete chorobawa z tytułu częściowej nie zdolności do pracy, pani dostała na 1 miesiąc a później na 6 miesięcy a następnie na 1,5 roku. Wiem ze trudno w to uwiezyc ale takie absurdalne sytuacje w Polsce się zdazaja to fakt.
elmo 1970

Napisano: 02 cze 2014, 21:33

Jeżeli rzeczywiście tak jest, to oczywiste, że ZDO nie należy się za okres pobierania renty.
niunia

Napisano: 02 cze 2014, 21:36

Andzia_1 pisze:Witam mam Panią która złożyła wniosek na ZDO wyrównanie i bieżące ma matkę swoja ale od lutego 2014 do grudnia 2014 ma przyznana rentę chorobowa z krus - cz w takiej sytuacji przysługuje zdo od lutego 2014 i dalej bieżące ? Myślę ze skoro jest ktoś na takiej rencie to jest chory czyli nie może sprawować opieki nad chora matka ... to od tego czasu odmówić ???
Nie należy się ZDO od tego czasu, ale nie dlatego, że jest chory, ale dlatego, że pobiera świadczenie rentowe.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x