Cześć. Mam ten sam problem. Właśnie czytam Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 Poz. 656., a dokładnie skoncentrowałam się na § 20. Jeśli go dobrze rozumię to dla tytułów wystawionych przed 21 listopada 2013r. nie mogę wystawiać dalszych tytułów, mogę wydać jedynie odpisy tytułów wykonawczych. Po 21 listopada 2013r. już mogę wystawiać dalsze tytuły. Bardzo proszę czytelników tego forum aby odpowiedzieli mi czy rozumuje poprawnie czy też jestem w błędzie. Mam serdecznie dosyć poruszania się po omacku.
AKW § 20 dotyczy wierzyciela który jest równocześnie organem egzekucyjnym.
Np. Burmistrz gminy X o statusie miasta jest wierzycielem i jednocześnie organem egzekucyjnym.
Może stosować wszystkie środki egzekucyjne oprócz egzekucji z nieruchomości. W przypadku wymienionym w tym paragrafie gdy zachodzi konieczność egzekucji z nieruchomości którą może prowadzić US , burmistrz jako wierzyciel i organ egzekucyjny zamiast wysłania do NUS dalszego tytułu wykonawczego wysyła odpis wcześniej wystawionego tytułu.
ja dzwoniłam do US i Pani powiedziała że trzeba wystawić dalsze tytuły wykonawcze jeśli chcemy żeby egzekucja była dalej prowadzona. Ja sobie przegrałam program fillUp przyjazne formularze i tam jest druk dalszych tytułów wykonawczych , nawet sprawny w wypełnianiu tylko mam problem kto to ma podpisać ja jako osoba upoważniona do działania w imieniu wierzyciela czy burmistrz
Proszę pomóżcie.Na poczatku roku wystawiłam 3 tytuły czteropozycyjne za rok świadczeniowy 2012/13. Teraz dostałam pismo z US z prosbą o wystawienie dalszych tytułów wykonawczych. Nie mozna juz wystawiac czteropozycyjnych więć musze wystawic jednoopozycyjny z tych trzech. Moje pytanie brzmi:
1. jaki ma być numer TW ? dalsza, bieżąca numeracja?
2. co z numerem porządkowym TW? Poprzednie tytuły miały 3 numery..a ten?
drukujesz stare tytuły
u góry robisz adnotację: Dalszy tytuł wykonawczy nr wydany w celu prowadzenia egzekucji przez więcej niż jeden organ egzekucyjny (komornika sądowego)