Dalszy tytuł wykonawczy

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
MIECIEĆ

Dalszy tytuł wykonawczy

Post autor: MIECIEĆ »

Witam! Mam pytanie odnośnie tytułów wykonawczych tych starych czteropozycyjnych! Otrzymałam właśnie pismo z Urzędu Skarbowego o przesłanie do nich dalszych tytułów wykonawczych. tytuły wykonawcze dotyczą okresów świadczeniowych 2010/2011, 2011/2012. Do tych tytułów nie da się zrobić dalszych tytułów wykonawczych. Co mam zrobić? wydrukować je jeszcze raz i napisać tylko ręcznie że jest to dalszy tytuł wykonawczy? Pomóżcie
BDMB
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Dalszy tytuł wykonawczy

Post autor: BDMB »

W poprzednich okresach były wystawiane czteropozycyjne - formularz TYT-2.
Do tak wystawionego tytułu wystawiam dalszy tytuł na formularzu TW-1 zawierający identyczny numer i datę oraz treść (w zakresie należności) jak w TYT-2.
KyNyO

Post autor: KyNyO »

Witam, zgadza się w Sygnity do starych tytułów nie da się zrobić dalszych. Ja je zakańczałem i już na nowych drukach robiłem. Z tym, że tak w pozycji nr 1 z racji, że były wcześnie trzy tyt. czteropozycyjne zrobiłem łączną sygnaturę czyli od nr 549-551/13, w pozycji 2 data wystawienia wpisywałem datę pierwotnego tytułu. W pozycji 4 nr dalszego tytułu, w poz. 5 cel - ja miałem Zbieg egzekucji administracyjnej z sądową. Odsetki oczywiście wylicza na dzień wystawienia nowego tytułu.
Pozdrawiam
MIECIEĆ

Post autor: MIECIEĆ »

Ja mam program NEMEZIS i w nim nie ma żadnej możliwości zrobienia ani dalszych tytułów ani zakończenia tytułów, żeby zrobić nowe na nowym formularzu wiec całkowicie zgłupiałam co mam zrobić
ODPOWIEDZ