dłużnik pobiera świadczenie pielęgnacyjne

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Julka20
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

dłużnik pobiera świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: Julka20 »

Czy dobrze rozumiem, że w przypadku dłużnika alimentacyjnego który pobiera świadczenie pielęgnacyjne nie robimy nic poza wezwaniem go na wywiad, przeprowadzeniem wywiadu, odebraniem oświadczenia majątkowego, odpisaniem do komornika i OWW.

Wydaje mi się, że dłużnik który pobiera świadczenie pielęgnacyjne z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej nie może zostać zobowiązany do zarejestrowania się w PUP jako osoba bezrobotna lub poszukująca pracy.

Czy dobrze myślę??
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." - Jan Paweł II
Ilonka

Re: dłużnik pobiera świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: Ilonka »

tak dobrze myslisz ja tez mam takich dłużników i przeprowadzam wywiad i informuje komornika i koniec
Julka20
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: dłużnik pobiera świadczenie pielęgnacyjne

Post autor: Julka20 »

Dzięki :D
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." - Jan Paweł II
ODPOWIEDZ