opinia o rozłożeniu na raty
opinia o rozłożeniu na raty
Witam mam dłużnika który napisał podanie o rozłożenie na raty, owd nie można zrobić znim wywiadu ( nie stawia się) sam opisał swoją sytuację nie jest zarejestrowany, ale płaci od ponad 6 miesięcy prawie pełne kwoty tyle że nie przez komornika. Czy mogę dać mu szansę na spłate w ratach?
Re: opinia o rozłożeniu na raty
wracając do powyższego, czy jeśli dłuznik stara się płacić co miesiąc od ponad 6 miesięcy ale jest nieuchwytny tzn. jak informuje owd nie stawia się na wywiad to czy ja jako oww mogę wysłać mu taką informację, że decyzja o rozłożeniu na raty nie będzie wydana do czasu aż stawi się na wywiad , czy nie mogę tego od niego żądać?
Tak, chociażby dlatego, że musisz rozpoznać jego sytuację a bez wywiadu nie jest to możliwe.
Poza tym może być tak, że on już nie przebywa w tamtym miejscu zamieszkania (jest np. za granicą).
Poza tym może być tak, że on już nie przebywa w tamtym miejscu zamieszkania (jest np. za granicą).
robię tak , przeprowadzam wywiad
i w decyzji informuje Pana ze do tej pory nie wykazywał chęci by spłacić zadłużenie a jego sytuacja materialna nie gwarantuje stałych wpłat, wobec tego odmawiam rozłożenia na raty
jednocześnie informuje go ze może w każdej chwili wpłacać dowolne kwoty do komornika.
uzasadnienie poparte jest wieloletnimi złymi doświadczeniami z wywiązaniem się z pierwszej raty płatności
i w decyzji informuje Pana ze do tej pory nie wykazywał chęci by spłacić zadłużenie a jego sytuacja materialna nie gwarantuje stałych wpłat, wobec tego odmawiam rozłożenia na raty
jednocześnie informuje go ze może w każdej chwili wpłacać dowolne kwoty do komornika.
uzasadnienie poparte jest wieloletnimi złymi doświadczeniami z wywiązaniem się z pierwszej raty płatności
- Małgosia W.
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a ja rozkładam na raty. Spokojnie. Mam w ten sposób kilku dłużników którzy pospłacali kilka okresów świadczeniowych. Im lecą odsetki więc nie mój ból. Wole raty niż nic. A jak nie spłaca to wtedy wysyłam do US TW
.
.
Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą.
Witold Gombrowicz
Witold Gombrowicz
No dobrze ale czy moge wysłac mu, żeby udał się na wywiad i dopiero otrzyma decyzje o ratach? bo to, że płaci przez 6 miesięcy nie gwarantuje ,że dalej tak będzie..
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a na jakiej podstawie chcesz z nim wywiad robić?
Rozeznanie sytuacji i tyle
Rozeznanie sytuacji i tyle
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz opinia o rozłożeniu na raty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Komu 20%
Dłuznik, a zasiłek dla opiekuna
US umorzył postępowanie a dłużnik wpłacił do nas
upomnienia
kurator-czy decyzja o zwrocie??
szkoła ponadgimnazjalna realizowana przez internet
Dalszy tytuł wykonawczy
Kiedy potrącenie nienależnie pobranych
umorzenie postępowania bo zalegość spłacona przez dłużnika
dłużnik pobiera świadczenie pielęgnacyjne
bezdomny dłużnik
Dłużnik w Zakładzie Karnym do 2050r.