dcyzja ustalająca odpłatność za dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 cze 2011, 16:32

Czy mogę was prosić o pomoc, możecie wkleic sentencję decyzji ustalającej odpłatność za pobyt w dps, głównie mi chodzi o osoby zobowiązane do wnoszenia opłaty. Jak piszecie, wymieniacie w sentencji wszystkie osoby zobowiązane ( czyli dzieci z imienia, nazwiska, i wnuki) potem gminę. Bo nasz ośrdoek do tej pory wystawiał decyzje okreslającą odpłatność tylko dla pensjonariusza, a o dopłatę wynikająca z różnicy domagaliśmy się w umowie.
~ala

Napisano: 18 sie 2011, 23:07

My nie piszemy w decyzji osób zobowiązanych. My piszemy że Pan xx ponosi tyle i tyle natomiast gmina ta i ta tyle i tyle. A jeśli chodzi o osoby zobowiązane podpisujemy umowy i tyle. Nie trzeba ich pisać, ponieważ na jakiej podstawie będziesz żądać potem zwrotu jak oni nie będą płacić itd.?
~---

Napisano: 01 wrz 2011, 22:33

No właśnie na podstawie tej decyzji? tak myślę.
~ala

Napisano: 20 wrz 2011, 21:36

Nie pisze się, bo to i tak te pieniądze idą do gminy.
~dk

Napisano: 20 wrz 2011, 21:49

a my w sprawozdaniach piszemy, ze rodziny nie płaca ,bo nie mamy informacji o d.....ę takie sprawozdanie, czas zajmuje nic nie daje a zrobić trzeba. I oto Polska właśnie. Jakbym wierzyła, że po wyborach się coś zmieni będzie spójne prawo, odpłatność bez groszy i zus będzie przekazywał 70% to bym poszła, ile więcej miałabym czasu dla Mieszkańca na prace socjalną. Nie idę nie ma wiary.
~mikka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x