Pan, który przebywa w dps złożył wniosek o przeniesienie do innego dps bo z tego po kilku latach pobytu jest niezadowolony. Jakie działania powinnam podjąć, mam wywiad z dps i inne dokumenty? Dziwna ta sprawa, i nie wie co z nią zrobić. Miał ktoś podobne sytuacje? Proszę o pomoc.
właśnie nie wiem na jakich zasadach gops z gminy, która kierowała go i płaci za klienta pobyt, ma go przenieść do innego dps-u. Jest wniosek klienta do gops, który go kierował, wywiad środowiskowy, komplet badań, osoba wymaga całkowitej opieki, porusza sie na wózku inw. ma rente, płaci alimenty, za dps do 70%, resztę gmina. Ja rozumiem, że tak postepować jak przy pierwszym skierowaniu, tylko czy muszę to robić?, czy muszę brac pod uwage niezadowolenie klienta?
Nie masz wyjścia.... Jak dostaniesz zmieniająca decyzje kierującą musisz zmienić swoja decyzje(jeśli masz wolne miejsce tam gdzie chce iść) jeśli nie masz wolnego miejsca dajesz przybliżony termin przeniesienia.
A swoją drogą rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo ludzie coraz bardziej wydziwiają, mają coraz więcej roszczeń i pretensji
no ....... mikka zły dzień, mikka dzięki za wsparcie, ale pojechałaś,czy do klientów też masz tę nutę \"słodyczy\". Przecież można normalnie jak Maciek i już. Dziękuję.
A zdarzaja się tacy że czasami trzeba trochę ostro. Tylko ja mamy stałych klientów w dps. Ala zdarza mi się rozmawiać z innymi i to co opowiadają jak ich traktują w opsach to krew się burzy.Własne doświadczenia też mam nie zawsze dobre. Najbardzej mnie wkurza jak klient jest nieporadny a Pani o opsu nawet mu nie powie o co moze sią starać i takie tam.
Nie chciałam być \"słodka\" inaczej ale wiem,że nie każdy się nadaje do tej pracy.Powadzenia