przeniesienie do innego DPS-u - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 28 cze 2011, 16:22

Pan, który przebywa w dps złożył wniosek o przeniesienie do innego dps bo z tego po kilku latach pobytu jest niezadowolony. Jakie działania powinnam podjąć, mam wywiad z dps i inne dokumenty? Dziwna ta sprawa, i nie wie co z nią zrobić. Miał ktoś podobne sytuacje? Proszę o pomoc.
~bara

Napisano: 29 cze 2011, 20:09

Za mało informacji. prosze o więcej konkretów na jakich zasadach itp.
~mikka

Napisano: 30 cze 2011, 11:16

właśnie nie wiem na jakich zasadach gops z gminy, która kierowała go i płaci za klienta pobyt, ma go przenieść do innego dps-u. Jest wniosek klienta do gops, który go kierował, wywiad środowiskowy, komplet badań, osoba wymaga całkowitej opieki, porusza sie na wózku inw. ma rente, płaci alimenty, za dps do 70%, resztę gmina. Ja rozumiem, że tak postepować jak przy pierwszym skierowaniu, tylko czy muszę to robić?, czy muszę brac pod uwage niezadowolenie klienta?
~bara

Napisano: 30 cze 2011, 22:41

Po to pracujesz, nie tylko etat ale i psja powołanie i służba jest w naszej pracy . Jak się pytasz czy musisz to - nie zmień pracę Powodzenie.
~mikka

Napisano: 01 lip 2011, 0:10

Nie masz wyjścia.... Jak dostaniesz zmieniająca decyzje kierującą musisz zmienić swoja decyzje(jeśli masz wolne miejsce tam gdzie chce iść) jeśli nie masz wolnego miejsca dajesz przybliżony termin przeniesienia.

A swoją drogą rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo ludzie coraz bardziej wydziwiają, mają coraz więcej roszczeń i pretensji
~Maciek

Napisano: 05 lip 2011, 16:37

no ....... mikka zły dzień, mikka dzięki za wsparcie, ale pojechałaś,czy do klientów też masz tę nutę \"słodyczy\". Przecież można normalnie jak Maciek i już. Dziękuję.
~bara

Napisano: 05 lip 2011, 22:29

A zdarzaja się tacy że czasami trzeba trochę ostro. Tylko ja mamy stałych klientów w dps. Ala zdarza mi się rozmawiać z innymi i to co opowiadają jak ich traktują w opsach to krew się burzy.Własne doświadczenia też mam nie zawsze dobre. Najbardzej mnie wkurza jak klient jest nieporadny a Pani o opsu nawet mu nie powie o co moze sią starać i takie tam.
Nie chciałam być \"słodka\" inaczej ale wiem,że nie każdy się nadaje do tej pracy.Powadzenia
~mikka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x