DE i DM - do kiedy decyzja? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 27 sty 2014, 16:37

Jezeli komus konczy sie dodatek mieszkaniowy w styczniu i w styczniu zlozyl wniosek o dodatek energetyczny (oraz o dodatek mieszkaniowy, ktory na pewno bedzie przyznany ponownie) to dodatek energetyczny przyznaje na 1 miesiac - na styczen?
~Julka

Napisano: 27 sty 2014, 16:40

ja tak robię że na 1 m-c
~Olkka

Napisano: 27 sty 2014, 16:42

a po co komplikować? najpierw wydac decyzje od DM np z datą 20-tego, a poźniej od DE z datą poźniejszą i wiadomo, ze na dzien decyzji od DE osoba ma prawo do DM na okres II-VII....
~kmf

Napisano: 27 sty 2014, 16:44

Jak kmf
~Ryska

Napisano: 27 sty 2014, 17:29

Dziekuje. To chyba tez tak bede robic. A co po kwietniu? Po kwietniu bedzie trudniej tak robic prawda? Nie przyznamy przeciez DE od maja do grudnia?
~Julka

Napisano: 27 sty 2014, 19:35

Za styczeń i na dalszy okres trwania d.m. ale do 30 kwietnia. Dalej nie ma co się bawić bo i tak trzeba będzie wydać ponowną decyzję lub zmienić.
~Ja

Napisano: 28 sty 2014, 16:17

a po co wydawać nowa decyzje jak można wydać decyzje np do czerwca a w decyzji napisać że do 30 kwietnia dodatek w kwocie np 18,93 zł a w kolejnych miesiącach w kwocie ogłoszonej w rozporządzeniu przez ministra właściwego do spraw gospodarki
~klara

Napisano: 31 sty 2014, 1:43

Też myślałem o takim rozwiązaniu jak Klara. Co o nim myślicie?
Mam takie przypadki, że ktoś miał DM do końca stycznia i już wydałem mu decyzję od lutego na kolejny. Zamierzam DE w tym przypadku wydać na 7 miesięcy z powyższą regułką.
Ktoś to stosuje?
~Mały dodatek duży problem

Napisano: 31 sty 2014, 8:50

Nie ma w tym zbrodni aby nie można by było zastosować takiego przypisu. Moim zdaniem jak najbardziej słuszna myśl. Wydać decyzję d.e. na czas trwania d.m. tak jak napisała ~ klara
~Andzia

Napisano: 31 sty 2014, 9:23

ja robie jak klara i uzasadnienie dobre i jakoś to będzie, tylko nie wiem co z opłątami:-/
~ewa

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x