Jezeli komus konczy sie dodatek mieszkaniowy w styczniu i w styczniu zlozyl wniosek o dodatek energetyczny (oraz o dodatek mieszkaniowy, ktory na pewno bedzie przyznany ponownie) to dodatek energetyczny przyznaje na 1 miesiac - na styczen?
a po co komplikować? najpierw wydac decyzje od DM np z datą 20-tego, a poźniej od DE z datą poźniejszą i wiadomo, ze na dzien decyzji od DE osoba ma prawo do DM na okres II-VII....
a po co wydawać nowa decyzje jak można wydać decyzje np do czerwca a w decyzji napisać że do 30 kwietnia dodatek w kwocie np 18,93 zł a w kolejnych miesiącach w kwocie ogłoszonej w rozporządzeniu przez ministra właściwego do spraw gospodarki
Też myślałem o takim rozwiązaniu jak Klara. Co o nim myślicie?
Mam takie przypadki, że ktoś miał DM do końca stycznia i już wydałem mu decyzję od lutego na kolejny. Zamierzam DE w tym przypadku wydać na 7 miesięcy z powyższą regułką.
Ktoś to stosuje?
Nie ma w tym zbrodni aby nie można by było zastosować takiego przypisu. Moim zdaniem jak najbardziej słuszna myśl. Wydać decyzję d.e. na czas trwania d.m. tak jak napisała ~ klara