ZWROT DODATKU - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 27 sty 2014, 14:41

witam
mam mały problem ze zwrotem dodatku mieszkaniowego ze względu na zatajone dochody w oświadczeniu o stanie makatkowym.
Zrobiłem już szczecie postępowania z urzędu, teraz wydaje prawdopodobnie decyzje uchylająca? czy może ktoś z was robił ostatnio taka decyzję? bardzo proszę o pomoc
~MACHEK

Napisano: 27 sty 2014, 15:06

oj coś chyba ściemniasz z tymi dochodami bo je sie w deklaracje wpisuje a nie w oświadczenie ;)
~małe ww

Napisano: 27 sty 2014, 15:12

Tak wiem,ale klient składa wniosek z dochodami styczeń, luty, marzec, pech taki ze w kwietniu otrzymał bardzo duża kwotę, która nie wpisał w oświadczeniu o stanie majątkowym. Jest donos i wyrok sadowy w którym cała sytuacja jest opisana. Powinien w oświadczeniu o stanie majątkowym podać wpływ jaki otrzymał w kwietniu.
Pozdrawiam
~MACHEK

Napisano: 27 sty 2014, 15:56

Podobnie jak ~małe ww ja również nie do końca rozumiem. Jednakowoż decyzja uchylająca może być zupełnie bezzasadna.
~jh

Napisano: 27 sty 2014, 16:05

Jeszcze raz:)
klient składa wniosek o dod. mieszkaniowy w kwietniu 2013 r. Dochody styczeń, luty, marzec. Oświadczenie o stanie majątkowym wypełnia 15 kwietnia 2013. Wpisując ze nie posiada żadnych środków na koncie. okazuje sie ze podał nieprawdę w oświadczeniu o stanie majątkowym, gdyż na dzień 15 kwietnia posiadał dochody na koncie powyżej 100 tyś zł. Mamy na to papierki:) Otrzymał to na początku kwietnia.
Może teraz będzie jaśniej. Czyli wyszły nowe okoliczności nie znane organowi przy wydaniu decyzji art 145 pkt 5. kpa.
~MACHEK

Napisano: 27 sty 2014, 16:15

interesuje cie tylko dochód z trzech miesięcy poprzedazjacych miesiąc złożenia wniosku i nic wiecej, ja nie widze tu podstaw do zmiany decyzji, ponieważ nie interesuje cię dochód za kwiecień
~dor

Napisano: 27 sty 2014, 16:22

Dochód mnie nie interesuje ale oświadczenie o stanie majątkowym, które wypełnia się pod odpowiedzialnością karną jest zatajone, więc coś zrobić muszę-chyba. Robię dodatek do zwrotu.
~MACHEK

Napisano: 27 sty 2014, 16:31

To nie tak, powoli się wyjaśnia. W efekcie wystarczy tu poprzeć wypowiedź ~dor.
~jh

Napisano: 27 sty 2014, 16:44

Czyli uważacie że źle robię odnośnie zwrotu dodatku mieszkaniowego?
~MACHEK

Napisano: 28 sty 2014, 9:08

Nie znamy wszystkich okoliczności, jednak z tego co tu widzimy, to może być źle.
~jh

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x