jakie macie upoważnienia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 28 sty 2014, 10:37

Do DE ma cie upoważnienia rady czy wójta burmistrza do wydawania decyzji. bo ostatnio znów słyszałam, że upoważnienie rady to za mało ma być jeszcze wójta bo on jest dysponentem srodków i upoważnia osoby do wydawania decyzji
Jaka pieczątka podpisywane są u was z up Wójta czy z up. Rady
~ewa

Napisano: 28 sty 2014, 10:47

do decyzji z up.wójta
~gra

Napisano: 28 sty 2014, 10:50

to jak mam upoważnienie rady do prowadzenia postępowań w sprawie DE i wydawania decyzji to mimo to musze mieć jeszcze upoważnienie wójta do wydawania decyzji na DE?

To w decyzji co poiszeczie w podstawie prawnej uchwałe rady gminy i zatrządzenie wójta w sprawie upowaźnienia do wydawania decyzji ???

Mam wydać decyzę i juz nie wiem co robić mam rylko upoważnie nie rady ? Czy musze prosić jeszcze o upoważnienie wójta ?
~ewa

Napisano: 28 sty 2014, 12:11

Jeśli zadanie nie zostało przekazane innej jednostce wystarczy upoważnienie Wójta, jeśli zaś przekazane zostało do OPS musi być Uchwała Rady M/G
~Andzia

Napisano: 28 sty 2014, 13:00

dzięki Andzia
~ewa

Napisano: 28 sty 2014, 13:38

dzięki Andzia
~ewa

Napisano: 29 sty 2014, 16:40

wiecie u nas mówią, że ma być uchwała rady gminy o przekazaniu do ops i potem zarządzenie wójta , że upowaznia kierownika do podpisywania decyzji. Niby nie mozna podpisywać decyzji z up rady konieczne jest upowaznienie wójta bo to on jest dysponentem kasy i ops podlega wójtowi
A jak wy robicie cos wiecie na ten temat bo potem , żeby nie była dotacja do zwrotu jak żle podpiszemy
~ewa

Napisano: 29 sty 2014, 21:49

~ ewa drogą uchwały. Zarządzenie wójta tylko w urzędzie,nawet zwykłym pismem może upoważnić danego pracownika.

tu przykład uchwały

UCHWAŁA NR ....................

Rady Gminy ................

z dnia ...................

w sprawie upoważnienia Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej do załatwiania indywidualnych spraw z zakresu administracji publicznej
Na podstawie art. 39 ust. 4 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2013 r. poz. 594, 645 i 1318), w związku z art. 5d i 5f ust. 1 ustawy z dnia 10 kwietnia 1997 r. - Prawo energetyczne (Dz. U. z 2012 r. poz. 1059 oraz z 2013 r. poz. 984 i 1238) uchwala się, co następuje:
§ 1. Upoważnia się Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w ................... do załatwiania indywidualnych spraw odbiorców wrażliwych energii elektrycznej, to jest do prowadzenia postępowania administracyjnego oraz wydawania decyzji administracyjnych w sprawach przyznawania dodatku energetycznego, o którym mowa w art. 5c - 5g ustawy z dnia 10 kwietnia 1997 r. - Prawo energetyczne.
§ 2. Wykonanie uchwały powierza się Wójtowi.
§ 3. Uchwała wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia jej ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym Województwa ............

Przewodniczący Rady Gminy

~Andzia

Napisano: 31 sty 2014, 16:47

Uchwałą macie przekazane zadanie z zakresu dod. energetycznych , czy uchwałą tylko do podpisywanie decyzji energ. ?
~kropka

Napisano: 31 sty 2014, 17:41

Dwa w jednym jak powyżej
~Andzia

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x