Czy ktoś wydawał taką dec w sprawie zwrotu przez dłużnika alimentacyjnego należności z tytułu otrzymanych przez osobę uprawnioną świadczeń z funduszu alimentacyjnego. jak tak to bardzo proszę o jej wzór.
ja musialam uchylic kobiecie decyzje do FA ze wzgledu na umoerzone postepowanie egzekucyjne ..wiec musze teraz wydac decyzje dla dluznika obligująca go do zwrotu kasy wyplaconejzarówno z tytułu FA jak i poprzedniej ZA wraz z odsetkami ..nie wiem tylko ale raczej powinnam wyznaczyc mu termin na ten zwrot prawda?
Nieprawda co napisalam wyżej..wprowadził mnie w błąd mój własny program do FA , który mi utworzył decyzje zwrotu łącznie z długiem wynikającym z ZA a my mamy obowiązek wystawić decyzje dotycząca zwrotu TYLKO FA...ale nie zmienia to faktu,że nadal mam problem z tym....uważam,że dłużnikowi miesza sie w głowie..bo chłopina najpierw dostaje informacje o zadłużeniu..i tam ma powymieniane kwoty całkiem zazwyczaj nie małe a tu nagle otrzymuje ode mnie decyzje do zwrotu przez niego raptem 300 zł + odsetki... bo jak mysle on ma to wpłacic do nas..? Ludzie naparwde nikt nie wie..?
ja też mam ten problem - nie wiem np. na jakiej podstawie określić termin wpłaty przez dłużnika tego długu z tytułu FA i co za tym idzie do jakiego dnia należy mu naliczyć odsetki...