decyzja na ZOL

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Lidka 1

decyzja na ZOL

Post autor: Lidka 1 »

Została pilnie umieszczona osoba w ZOL /komercyjnie/bo na NFOZ czas oczekiwania długi jaka w tym przypadku wystawia się decyzję może ktoś pomoże.
Mamy pierwsza taka sytuację ponieważ mamy osoby tylko umieszczone w DPS a w tym przypadku była taka konieczność osoba nieprzytomna bez kontaktu/
t.franek

Re: decyzja na ZOL

Post autor: t.franek »

To chyba umowa a nie decyzja. Umowa z członkami rodziny albo z OPS.
Lidka 1

Post autor: Lidka 1 »

Zgoda umowę mamy z ZOL, ale decyzja chyba powinna być również wydana na osobę przebywającą nie mamy takiego przypadku więc pytam.
t.franek

Mamy taki sam przypadek też 1x do czasu zwolnienia miejsca w normalnym ZOL-u i tylko umowa z synem,który nie ma kasy i gmina zastępczo wnosi a płacimy ZOL celówkami.
Lidka1

Post autor: Lidka1 »

U nas ta osoba nie ma rodziny i dlatego my zawarliśmy umowę z ZOL-em i rozumiem,ze nie sporządzamy wywiadu nie wydajemy decyzji jest tylko umowa i comiesięczne faktury odpłatności.
Ale nie jestem przekonana,ze tak powinno być przecież opłaca się za konkretna osobę to i wywiad powinien być przeprowadzony może ktoś jeszcze się wypowie.
t.franek

W ustawie masz katalog świadczeń np. DPS,schronienie,posiłek itp. Co do ZOL-u nie ma takiego świadczenia.Według mnie umowa to załatwia.
Gość

Post autor: Gość »

Tak chora osoba powinna mieć ustaloną niepełnosprawność i zasiłek stały.
Lidka1

Post autor: Lidka1 »

Gościu czytaj ze zrozumieniem tu nie o to chodzi o jakim zasiłku stałym piszesz chodzi o decyzję moja osoba ma swoje świadczenie.
ODPOWIEDZ