decyzja na ZOL
decyzja na ZOL
Została pilnie umieszczona osoba w ZOL /komercyjnie/bo na NFOZ czas oczekiwania długi jaka w tym przypadku wystawia się decyzję może ktoś pomoże.
Mamy pierwsza taka sytuację ponieważ mamy osoby tylko umieszczone w DPS a w tym przypadku była taka konieczność osoba nieprzytomna bez kontaktu/
Mamy pierwsza taka sytuację ponieważ mamy osoby tylko umieszczone w DPS a w tym przypadku była taka konieczność osoba nieprzytomna bez kontaktu/
Re: decyzja na ZOL
To chyba umowa a nie decyzja. Umowa z członkami rodziny albo z OPS.
Zgoda umowę mamy z ZOL, ale decyzja chyba powinna być również wydana na osobę przebywającą nie mamy takiego przypadku więc pytam.
Mamy taki sam przypadek też 1x do czasu zwolnienia miejsca w normalnym ZOL-u i tylko umowa z synem,który nie ma kasy i gmina zastępczo wnosi a płacimy ZOL celówkami.
U nas ta osoba nie ma rodziny i dlatego my zawarliśmy umowę z ZOL-em i rozumiem,ze nie sporządzamy wywiadu nie wydajemy decyzji jest tylko umowa i comiesięczne faktury odpłatności.
Ale nie jestem przekonana,ze tak powinno być przecież opłaca się za konkretna osobę to i wywiad powinien być przeprowadzony może ktoś jeszcze się wypowie.
Ale nie jestem przekonana,ze tak powinno być przecież opłaca się za konkretna osobę to i wywiad powinien być przeprowadzony może ktoś jeszcze się wypowie.
W ustawie masz katalog świadczeń np. DPS,schronienie,posiłek itp. Co do ZOL-u nie ma takiego świadczenia.Według mnie umowa to załatwia.
Tak chora osoba powinna mieć ustaloną niepełnosprawność i zasiłek stały.
Gościu czytaj ze zrozumieniem tu nie o to chodzi o jakim zasiłku stałym piszesz chodzi o decyzję moja osoba ma swoje świadczenie.
Oprócz decyzja na ZOL - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
uchwała Rady Miasta_odpłatość za schronisko
Regulamin wynagradzania w warszawskich OPS-ach
renta rehabilitacyjna
Zasiles staly ubezpieczenie
dochód z ha - KRUS
pismo wzór
od kiedy podstawa prawna nowa dozywianie
młodszy ps
miejsce przeprowadzenie wywiadu
weryfikacja pomost empatia
j.w