Witajcie!
Mam pewien dylemat. Może ktoś mi pomoże go rozstrzygnąć.
Córka napisała w imieniu klienta wniosek o pomoc, gdyż ten doznał udaru mózgu i jest poza kontaktem, a ma długi, w tym jeden za wodę. Chodzi właśnie o pomoc w spłaceniu tej ostatniej należności.
Ponieważ klient przebywa poza naszym terenem i jest w stanie nie pozwalającym na przeprowadzenie wywiadu, muszę go przeprowadzić z córką. I tu mam dylemat. Prawnik powiedział mi, że nie muszę ciągnąć kobiety w teren (przyjeżdża z daleka), ale mogę to zrobić na terenie Ośrodka. Czy faktycznie będzie to zgodne z przepisami?
Dziękuję z góry za pomoc. Agata
miejsce przeprowadzenie wywiadu
Re: miejsce przeprowadzenie wywiadu
Jak przeprowadzić wywiad z córką w imieniu ojca czegoś takiego nie ma w pomocy społecznej.
Wywiad zawsze przeprowadza się z osobą która wnioskuje o pomoc.
Skoro klient jest w takim stanie i jest gdzieś umieszczony to po co mu zasiłek na długi a to nie wiedziałam,ze pomoc społeczna spłaca długi klientów to coś nowego jak córeczka jest taka przebiegła to niech sama zacznie spłacać długi bo po majątek zapewne wyciągnie rączki.
Wywiad zawsze przeprowadza się z osobą która wnioskuje o pomoc.
Skoro klient jest w takim stanie i jest gdzieś umieszczony to po co mu zasiłek na długi a to nie wiedziałam,ze pomoc społeczna spłaca długi klientów to coś nowego jak córeczka jest taka przebiegła to niech sama zacznie spłacać długi bo po majątek zapewne wyciągnie rączki.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: miejsce przeprowadzenie wywiadu
ja bym tez nie pisała wywiadu z córką jeśli on nie jest ubezwłasnowolniony
Oprócz miejsce przeprowadzenie wywiadu - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Regulamin wynagradzania w warszawskich OPS-ach
renta rehabilitacyjna
Zasiles staly ubezpieczenie
dochód z ha - KRUS
pismo wzór
od kiedy podstawa prawna nowa dozywianie
młodszy ps
decyzja na ZOL
weryfikacja pomost empatia
j.w
art 108/1
jak opisać wywiad