decyzja odmowna i przyznająca w jednej - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 02 cze 2016, 16:10

Witam,
Mamuśka złożyła mi wniosek na 2 dzieci, ale próg dochodowy przekracza. Czy w jednej decyzji mogę odmówić na pierwsze a przyznać na 2 bez kryterium dochodowego???
Dzięki
gość321

Napisano: 02 cze 2016, 19:54

Poczytaj sobie forum, było o tym pisane nie raz leniu...
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 02 cze 2016, 20:59

gość321 pisze:Czy w jednej decyzji mogę odmówić na pierwsze a przyznać na 2 bez kryterium dochodowego???
Możesz.
&&&

Napisano: 03 cze 2016, 7:24

gość321 pisze:Witam,
Mamuśka złożyła mi wniosek na 2 dzieci, ale próg dochodowy przekracza. Czy w jednej decyzji mogę odmówić na pierwsze a przyznać na 2 bez kryterium dochodowego???
Dzięki
Możesz, ale jak Ci się odwoła do SKO to dwie decyzje biorą w łeb. Wystaw dwie decyzje. Jedną przyznającą, druga odmowną.
ja-123

Napisano: 03 cze 2016, 7:26

ja-123 pisze:
Dzięki
Możesz, ale jak Ci się odwoła do SKO to dwie decyzje biorą w łeb. Wystaw dwie decyzje. Jedną przyznającą, druga odmowną.

ja też tak robię, chodź niektórzy twierdzą, ze jest to błędne.... Może i tak...
monikaaa

Napisano: 03 cze 2016, 7:48

monikaaa pisze:
ja-123 pisze:
Dzięki

ja też tak robię, chodź niektórzy twierdzą, ze jest to błędne.... Może i tak...
Moim zdaniem większym błędem jest wystawienie na jednej odmowy i przyznania. :)
ja-123

Napisano: 03 cze 2016, 7:51

Większej bzdury to jeszcze nie czytałem. Jeden wniosek wpływa więc na jakiej podstawie dwie decyzje? Nie wiem czy ktoś pracował np przy wydawaniu decyzji na usunięcie drzew i krzewów ale też na jednej pisze się zgodę na wycinkę i odmowę jak drzewo/krzew może dalej rosnąć. Każdy robi jak uważa ale niech mi ktoś wskaże podstawę prawną że mają być dwie decyzje z jednego wniosku.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 03 cze 2016, 7:55

ja-123 pisze:Możesz, ale jak Ci się odwoła do SKO to dwie decyzje biorą w łeb. Wystaw dwie decyzje. Jedną przyznającą, druga odmowną.
że co :o :shock:
a o przepisach wykonawczych to słyszał(a) :?:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 03 cze 2016, 10:55

Tom. pisze:
ja-123 pisze:Możesz, ale jak Ci się odwoła do SKO to dwie decyzje biorą w łeb. Wystaw dwie decyzje. Jedną przyznającą, druga odmowną.
że co :o :shock:
a o przepisach wykonawczych to słyszał(a) :?:
Czy to jest błąd że są wydawane dwie decyzje do jednego wniosku? Odmowna i przyznająca?
ja-123

Napisano: 03 cze 2016, 11:02

to nie błąd to wielbłąd...
decyzja kończy postępowanie administracyjne, skoro wydaję pierwszą decyzję to jakiego postępowania dotyczy ta druga? no bo to postępowanie prowadzone z wniosku o przyznanie świadczenia zakończyło się przecież wraz z wydaniem pierwszej... czyli druga z automatu jest dotknięta wadą nieważności bo dotyczy sprawy już rozstrzygniętej

jeden wniosek = jedno postępowanie administracyjne = jedna decyzja
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

ZAMKNIJ

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem