W lutym klientka złożyła wniosek o przyznanie karty dla siebie jako rodzica. We wniosku ujeła 3 dzieci niespełniających warunków ustawy na dzień składania wniosku. Karty wydane, temat zamknięty.
Na początku kwietnia drogą elektroniczną wniosek o wydanie karty dla siebie jako studentki złożyła córka klientki. Sytuacja rodziny nie zmieniła się i tylko ona jako jedno dziecko w rodzinie kontynuuje naukę. Pozostałe nie spełniają warunków o czym klientka (matka) wiedziała już w lutym. Nadal karta przysługuje tylko rodzicowi. Do tej pory udawało mi się uniknąc dec. odmownej, ale w tym przypadku ewidentnie muszę ją wydać. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś mógłby mnie poratować szablonem takiej decyzji, i podpowiedzieć jak to technicznie w systemie załatwić. Proszę o pomoc! Z góry dziękuję!
Decyzja odmowna. Proszę o pomoc
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR
- Kontakt:
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Decyzja odmowna. Proszę o pomoc
jak mam jakąś odmowną to i tak idę do radcy prawnego, on zawsze ma tam program z którego wzór może wydrukować, a takiego przypadku nie przerabiałem jeszcze, system mi osobiście nie pomaga z tego rodzaju sprawami, niby powinien sam drukować wzorzec decyzji, ale tego nie uświadczyłem więc nie wiem jak pomóc ...
"To err is human, to forgive is divine"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR
- Kontakt:
Re: Decyzja odmowna. Proszę o pomoc
No właśnie, jak sprawdzałam szablony w systemie to nic tam tak naprawdę pomocnego nie ma, więc szablon wypadałoby samemu wprowadzić. Odmowa nie jest może jakaś specjalnie trudna,bo odmówię z powodu niespełnionych warunków przez 3 dzieci, ale wolałabym zrobić to jak należy. Zawsze najtrudniejszy pierwszy krok. Być może jakiś dobry człowiek poratuje, jeśli nie pozostaje radca prawny.Eh, samo życie...
Oprócz Decyzja odmowna. Proszę o pomoc - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Znowu problem z systemem SiKDR
zły adres e-mail błąd urzędnika, karta elektroniczna
Wniosek elektroniczny - błąd pomocy
Wnioesk na karte duzeż rodziny złożony elektornicznie
ograniczenie władzy rodzicielskiej a dorosłe dzieci
błąd w drugim imieniu na karcie pomóżcie proszę !
Brak numeru PESEL - dzieci dorosłe?????
O co chodzi z tym komunikatem?
programy techniczne KDR..........
Proszę o pomoc. Błędnie podany mail.
Wniosek elektroniczny z 26.02.2019 - odebrany w kwietniu. Co
Karty dla dzieci pow. 18 r.ż.
odbiór kart przez inne osoby- jak postępujecie
problem z zamówieniem karty......
problem z peselem i wsparciem kryzysowym
Bład biznesowy pozycji i co dalej?