Decyzja odmowna zas. celowy na opał przekroczenie dochodu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 lis 2016, 10:32

Witam
Potrzebuję decyzji odmownej zasiłek celowy na opał z powodu przekroczenia kryterium, może mi ktoś użyczyć.
nnnn

Napisano: 17 lis 2016, 12:59

a specjalny? a jak zmarznie. napisz coś więcej
Wredna1

Napisano: 17 lis 2016, 20:06

daj specjalny celowy, jeśli trafi z wychłodzenia do szpitala, lub co gorzej zamarznie, bekniesz i ty i twoje szefostwo, pamiętaj że klient się odwoła, chyba że ma zbyt wysokie dochody, to odmowa, ale nie sądzę by człowiek przyszedł po pomoc dla wydojenia systemu.
Gość

Napisano: 18 lis 2016, 14:45

Nie powinien mając 3,5 ha ziemi w tym 0,5 lasu zamarznąć. A przyszedł do pomocy bo wszyscy przychodzą po wiezieniu i on tez przyszedł. Bardzo nieprzyjemny facet z oszczędnosciami z zakładu karnego
nnnn

Napisano: 20 lis 2016, 11:07

zależy kiedy wyszedł i jakie te oszczędności. Ale jak w miarę wysokie to oczywiście odmowa nie dość ,ze kryterium to jeszcze potrzebę może zaspokoić we własnym zakresie z własnych posiadanych środków.Czyli odmowa celowego ze względu na przekroczenie kryterium i celowego specjalnego ze względu jak wyżej( na 1 decyzji) ]
podstawa art 2 ust art 3 ust 3 i 4
Wredna1

Napisano: 20 paź 2023, 13:34

Witam! Jestem nowa potrzebuję decyzji odmownej zasiłku celowego na zakup opału, klient ma bardzo duży zasób własnego opału (podejrzewam, że nawet nim handluje), dostaje zasiłek celowy na zakup żywności...ale na opał chcę dać odmowę...nigdy tego jeszcze nie robiłam. proszę o pomoc
Kundzia22051986
Praktykant
Od: 20 paź 2023, 12:45
Zajmuję się: pracownik socjalny CUS

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x