Podejrzenie o przemoc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 lis 2016, 8:47

Jak klient dostaje jakieś zasiłki z pomocy społecznej to nie można upowszechniać tej informacji, np. pracownik socjalny nie powinien wypytywać się sąsiadów o tą konkretną osobę (art. 100). Ale jak jest podejrzenie stosowania przemocy, to pracownik socjalny może powypytywać się sąsiadów czy nie widzieli czegoś niepokojącego u państwa Kowalskich? Pytam w nawiązaniu do tej sprawy, o której wczoraj pisali na okładce "Faktu", że matka przypalała papierosami dzieci, a pracownicy socjalni nic o tym nie wiedzieli.
samotny anioł
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 5:56
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2016, 9:02

Nie czytałam tego artykułu ale trzęsie mnie jak oglądam reportaże w telewizji i jeszcze nie zdarzyło się tak ,ze pracownicy ops to dobrze pracujący pracownicy.
Iga2

Napisano: 18 lis 2016, 6:45

jeśli istnieje podejrzenie jak choćby o stosowanie przemocy to pracownik socjalny ma założyć Niebieską Kartę a nie podpytywać sąsiadów, czyli w ramach NK zbiera pani wraz z GR,Zi dokładne informacje na temat tego zjawiska w stosunku do tej konkretnej osoby. Potwierdza ostatecznie istnienie Przemocy lub wyklucza. Szczegóły postępowania Pani zna. Nie może być inaczej.
[Anioł*]

Napisano: 18 lis 2016, 7:53

Dziękuję, aniołku :)
samotny anioł
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 5:56
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2016, 8:44

Nie ma za co. anioł dopiero studiuje, jest samotny i do tego praktykant. ;) Koniecznie trzeba to zmienić :) Ten awatar skrzydeł nie dodaje, bardzo nagrobny, już kiedyś zwróciłam uwagę.
[Anioł*]

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x