decyzja uchylająca posiłek w szkole - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 cze 2020, 9:10

Czy uchylacie decyzje przyznające posiłki w szkole. Wczoraj Ministerstwo Edukacji ogłosiło, że dzieci już nie wracają do stacjonarnego nauczania. Czy jest to podstawą żeby je uchylić?
agnes@
Referent
Od: 14 wrz 2018, 10:57
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 02 cze 2020, 9:15

ja nie uchylam. podstawą ponoszenia odpłatności są faktury, skoro dzieci nie chodzą do szkoły nie ma faktur..
Może inni robią inaczej...
EdytaGOPS
Praktykant
Od: 17 lut 2020, 9:53
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 02 cze 2020, 9:29

Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w okresie od dnia 12 marca 2020r. do nadal na obszarze kraju ograniczono funkcjonowanie publicznych i niepublicznych jednostek systemu oświaty.
Z uwagi na zagrożenie epidemiologiczne, a następnie z uwagi na wprowadzony od 20 marca 2020r. na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stan epidemii - na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 20 marca 2020 r. w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu epidemii (Dz.U. poz. 491 ze zm.) i ograniczenia wprowadzone w konsekwencji przedmiotowego stanu, szczególnie - rozwiązania wprowadzone na podstawie przepisów ustawy z dnia 2 marca 2020r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. poz. 374 ze zm.), obiady w szkole od 16 marca 2020 r. nie są wydawane.
W związku z powyższym, zasadne jest uchylenie przedmiotowej decyzji.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Julia32
Referent
Od: 17 mar 2016, 9:51
Zajmuję się: PS

Napisano: 02 cze 2020, 14:53

Nie uchylam, ponieważ dzieci w każdej chwili mogą "wrócić" do szkoły (klasy 1-3) lub przedszkola jeszcze w czerwcu. Czytałam wytyczne i tam nic nie mówi się o tym, że obiady nie będą wydawane w szkołach. Miałam dzieci dożywiane w w/w placówkach w miesiącu maju i będę miała również w czerwcu.
Nena75
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 8:19
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x