Decyzja umarzająca postepowanie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 kwie 2016, 22:10

Dobry wieczór, pierwszy raz zaczęłam swoją pracę w administracji na 500+. W związku z tym dopiero się uczę wszystkiego w praktyce. Pojawił się problem, ponieważ już na początku mam wydać decyzję umarzającą postępowanie w wyniku wycofania wniosku. Czy w związku z tym znalazłaby się dobra dusza, która ma jakiś szablon takiej decyzji? A jeśli nie to chociaż wskaże jakieś wskazówki: co w podstawie prawnej itd? Będę wam niezmiernie wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam:)
Inspiration

Napisano: 24 kwie 2016, 15:51

na jakim jesteś etapie postępowania Wniosek masz zarejestrowany i nie wydaną decyzję czy już wydałaś decyzję a ktoś chce wycofać wniosek bo to są dwa różne przypadki Opisz dokładniej sytuację to spróbuję ci pomóc
asob

Napisano: 24 kwie 2016, 18:39

Ja mam np dwa wnioski jeden błędny drugi poprawny na poprawny wydała juz decyzję a co z błędnym?
ona1238
Stażysta
Od: 09 kwie 2016, 21:12
Zajmuję się:

Napisano: 24 kwie 2016, 21:57

Dziękuje bardzo:) A więc tak: miałam właśnie kilka dni temu wydać dla Pani (która złożyła wniosek na początku kwietnia na drugie i kolejne dziecko) decyzję przyznającą, natomiast we wtorek jej mąż wysłał elektroniczny wniosek na ten sam skład rodziny i również na drugie i kolejne dziecko. W związku z zaistniałym faktem wstrzymałam się z wydaniem decyzji do wyjaśnienia, miałam już szykować się na wywiad, ale w piątek zgłosiła się do mnie Pani (pierwsza wnioskodawczyni), napisała pismo w sprawie wycofania złożonego przez nią wniosku. Zarówno jej wniosek jak i Pana został zarejestrowany w systemie, nadałam mu oczywiście numer, dla żadnej z tych osób na tą chwilę nie wydałam decyzji. Teraz rozumiem, że dla niej wydaje decyzję umarzającą postępowanie w związku z prośbą o wycofanie wniosku, a dla jej męża decyzję przyznającą na drugie i kolejne dziecko?:)
Inspiration

Napisano: 16 lut 2017, 9:59

Inspiration pisze:Dziękuje bardzo:) A więc tak: miałam właśnie kilka dni temu wydać dla Pani (która złożyła wniosek na początku kwietnia na drugie i kolejne dziecko) decyzję przyznającą, natomiast we wtorek jej mąż wysłał elektroniczny wniosek na ten sam skład rodziny i również na drugie i kolejne dziecko. W związku z zaistniałym faktem wstrzymałam się z wydaniem decyzji do wyjaśnienia, miałam już szykować się na wywiad, ale w piątek zgłosiła się do mnie Pani (pierwsza wnioskodawczyni), napisała pismo w sprawie wycofania złożonego przez nią wniosku. Zarówno jej wniosek jak i Pana został zarejestrowany w systemie, nadałam mu oczywiście numer, dla żadnej z tych osób na tą chwilę nie wydałam decyzji. Teraz rozumiem, że dla niej wydaje decyzję umarzającą postępowanie w związku z prośbą o wycofanie wniosku, a dla jej męża decyzję przyznającą na drugie i kolejne dziecko?:)
Witam, znalazłam wpis odnośnie decyzji umarzającej postępowanie i chciałam się zapytać jak Pan/Pani rozwiązała/rozwiązał tę kwestię? I na który art. KPA sie Pan/Pani powołał. Będę bardzo wdzięczna za informacje. Pozdrawiam
kasia687

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x