Decyzja zmieniająca

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
Ania35

Decyzja zmieniająca

Post autor: Ania35 »

Czy teraz , przed decyzja zmieniającą jakiś dokument wystawianie np. zawiadomienie o wszczęciu postępowania? czy jakieś inne papiery? Jesli tak to jakie. Dziękuje za odp
okularnica

Re: Decyzja zmieniająca

Post autor: okularnica »

Tak wysyłam. Wsczęcie postępowania razem z 10 kpa i wezwaniem do złożenia oświadczenia o aktualnej sytuacji rodzinnej i finansowej oraz przypomnieniem, o dostarczeniu faktur i wyznaczam konkretną datę ich dostarczenia . A zgłosić się mają do ośrodka w ciagu 7 dni od odebrania w/w pisma. Wszystko w jednym piśmie.
Ania35

A przeslałaby mi pani takie pismo na e-mail?
aniaka

Post autor: aniaka »

Ja nie wszczynam dalej toczy się postępowanie z wrześniowego wniosku.
xyz@

Post autor: xyz@ »

uważam tak samo postępowanie wszczęliśmy raz we wrześniu
Marta_16

Post autor: Marta_16 »

Ja tez nie wszczynam
Ania35

To wystarczy tylko oświadczenie ze zgodą o zmiane decyzji i jednocześnie ośw że dochody sie nie zmieniły?
saaaa

Post autor: saaaa »

ja do tej pory brałem oświadczenia o tym czy dochody się nie zmieniły, ale od tego roku już tego nie robię, gdyż kieruje się tym, że w decyzji mieli jasno napisane ze każda zmiana dochodu wymaga poinformowania. teraz wszczęcie i wydanie decyzji a pożniej wypłata jak faktury przyniosą..
Rita

Post autor: Rita »

A czy zmieniać decyzję, skoro klientka przy składaniu faktur poinformowała mnie,że "przyniosła ich mniej, ponieważ córka od stycznia porzuciła naukę w szkole "? W jaki sposób powinnam zrobić to prawidłowo? Jestem nowa, stypendia prowadzę od stycznia tego roku...
aatka

Post autor: aatka »

a nie powinnaś uchylić decyzji od dnia zaprzestania nauki przez córkę? przecież nie jest już uczniem
ODPOWIEDZ