zasiłek szkolny
zasiłek szkolny
Czy zasiłek szkolny można przyznać na więcej niż jedno dziecko w rodzinie? Jest jedno zdarzenie losowe w rodzinie- śmierć ojca, max możemy przyznać 530zł. Czy mogę dać na 2 dzieci w tej rodzinie po 530 zł na keżdego?
Re: zasiłek szkolny
Jeśli są spełnione warunki ustawy i rzeczywiście rodzina znalazła się w trudnej sytuacji materialnej powodującej brak środków finansowych na wydatki zwiazane z procesem edukacyjnym uczniów to oczywiście opócz budżetowych ograniczeń 5% co do ilości dzieci nie ma ograniczeń . PAMIĘTAJCIE!!!!! to nie jest zapomoga losowa.
Możesz przyznać na więcej dzieci jeżeli są to dzieci realizujące obowiązek szkolny. Pamiętaj że o zasiłek szkolny można ubiegać się w terminie nie dłuższym niż dwa miesiące od wystąpienia zdarzenia. W Twoim przypadku terminem od którego zdarzenie miało miejsce jest dzień śmierci ojca. Jeżeli jest to dwójka dzieci szkolnych to razem zasiłek na tą rodzinę wyniesie 1060 zł ( max.)
W tym roku też przyznawałam już zasiłek szkolny ze względu na śmierć ojca.
W tym roku też przyznawałam już zasiłek szkolny ze względu na śmierć ojca.
a gdy ni mamy jeszcze kasy na stypendia i zasiłki a wpłynal nam wniosek na zasilek to jakie pismo wydać w tej sprawie? wystarczy zawiadomienie o przesunieciu terminu ze wzgledu na brak kasy?
Oprócz zasiłek szkolny - Stypendia przeczytaj również:
Macie już pieniądze?
Postępowanie administracyjne
Wszczęcie postępwania
Szukam pomocy.. Stypendia
Decyzja zmieniająca
zmiana dochodu
POMOCY
decyzja uchylająca
ŻYCZENIA
decyzja zmieniająca
kto może składać wniosek