Decyzja zmieniająca ŚDS - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 28 lut 2011, 10:10

Witam, mam takie pytanie czy jeżeli osoba przebywa w szpitalu dłuższy czas (2miesiące) to czy decyzje zmieniająca mogę wydać z datą wcześniejszą ? Jeżeli zwróciła się o możliwość uiszczania odpłatności za okres pobytu w szpitalu.

~Ania

Napisano: 28 lut 2011, 10:11

Witam, mam takie pytanie czy jeżeli osoba przebywa w szpitalu dłuższy czas (2miesiące) to czy decyzje zmieniająca mogę wydać z datą wcześniejszą ? Jeżeli zwróciła się o możliwość NIE uiszczania odpłatności za okres pobytu w szpitalu.

Ps w wiadomości poprzedniej był błąd :)
~Ania

Napisano: 28 lut 2011, 13:55

zmieniasz decyzje z data bieżącą a w sentencji piszesz że zwalnia sie osobę z odpłatności za okres pobytu w szpitalu i pkt 2 ustalasz odpłatnośc na nowo np za styczen ...., za luty .... a od marca .....
~mm

Napisano: 01 mar 2011, 9:22

No a jeśli decyzja została zmieniona od momentu pobytu w szpitalu to co po powrocie tej osoby? Znowu zmieniam decyzje czy co?

Ps Może te pytania wydają się głupie, ale jestem świeżo w zawodzie ;( z góry dziękuje za pomoc
~Ania

Napisano: 01 mar 2011, 9:46

w jakim sensie została zmieniona? jaka sentencja decyzji
~mm

Napisano: 01 mar 2011, 9:55

osoba miała odpłatność np 50zł na czas pobytu miała zawieszoną odpłatność czyli zmienione na nie ponoszenie odpłatności po powrocie robie zmiane decyzji poprzedniej z powrotem na 50zł jesli tak wychodzi z dochodu tak? i muszę przeprowadzic do tego wywiad czy niekoniecznie?
~Ania

Napisano: 01 mar 2011, 10:09

jeżeli sentencja decyzji określała okres zawieszenia to raczej logiczne jest że po tym okresie osoba jest zobowiązana do ponoszenia odpłatności ustalonej wczesniej, wychodzi na to że pierwsza decyzja jest nadal w mocy
~mm

Napisano: 16 mar 2011, 10:28

a czy któryś z Waszych ops-ów wydaje 2 decyzje, kierujaca i o odpłatności?
~maria

Napisano: 16 mar 2011, 16:33

Tak bo to jest lepsze rozwiązanie.
~Ania II

Napisano: 16 mar 2011, 16:40

no też tak uważam bo przy zmianie dochodu zmienia się tylko decyzję o odpłatności
~maria

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x