Zespoły wspierająco-aktywizujące - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 08 mar 2011, 14:52

czy u Was są specjane zarządzenia kierownika powołujące taki zespół w-a?
~majka

Napisano: 08 mar 2011, 16:20

nic mi o tym nie wiadomo- w rozporzadzeniu pisze że kadra zatrudniona - taka a taka, tworzy zespół w- a, no chyba,ze taka jets wola kontrolujących, bo słyszałam że najeżdzają nasze domostwa, ludzie w pośpiechu papiery biorą do domu- tylko spokój nas uratuje!
~ beata

Napisano: 09 mar 2011, 16:53

u nas nie ma jakiegos zarzadzenie kadra tworzy zespoł tak jak u kolezanki wyzej
~anika

Napisano: 09 mar 2011, 23:29

Witam
Ja powołałam zespół zarządzeniem na podstawie regulaminu organizacyjnego a przy kolejnej zmianie wprowadzę w w oparciu o rozporządzenie. Nie zgadzam się z wypowiedzią Beaty, że powodem wydania zarządzenia są kontrole, dla mnie ważna jest przejrzystość i odpowiedzialność zespołu za podejmowane decyzje.
Pozdrawiam
~Ania II

Napisano: 09 mar 2011, 23:40

POPIERAM ANIE II
~prosiaczek

Napisano: 10 mar 2011, 10:21

ale rozporządzenie nie mówi o powołaniu zespołu, jedynie kto ten zespół tworzy - dlatego pytam bo nie dokońca jest to jasne
przy zespołach np interdyscyplinarnych dotyczacych przemocy przepisy wyraźnie mówią o powołaniu i kto powołuje taki zespół
~majka

Napisano: 10 mar 2011, 12:53

Witam!!!
Myślę że powołanie takiego zespołu tylko pomoże Wam w pracy, a też napewno nie jest niezgodne z rozporządzeniem.
ZARZĄDZENIE NR 5/2008
Kierownika Środowiskowego Domu Samopomocy ……..z dnia 5 maja 2008r.
w sprawie powołania zespołu wspierająco-aktywizującego w Środowiskowym Domu Samopomocy w …..
Na podstawie §13 Regulaminu Organizacyjnego Środowiskowego Domu Samopomocy w ….. zatwierdzonego Uchwałą Nr 8/18/2008 Zarządu Powiatu …………….z dnia 12 luty 2008r.
zarządzam co następuje:
§1
Powołuję zespół wspierająco-aktywizujący w następującym składzie:
Przewodnicząca:
……..– pedagog
Członkowie zespołu:
............- psycholog
……….- pielęgniarka
……….– instruktor terapii zajęciowej
………– instruktor terapii zajęciowej
……………..– opiekun

§2
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.
ZARZĄDZENIE NR 3/2010
Kierownika Środowiskowego Domu Samopomocy w ………..
z dnia 1 października 2010 r.

zmieniające Zarządzenie nr 5/2009 z dnia 30 czerwca 2009 r. w sprawie powołania zespołu wspierająco-aktywizującego w Środowiskowym Domu Samopomocy w ………...
Na podstawie §13 Regulaminu Organizacyjnego Środowiskowego Domu Samopomocy w ………….. zatwierdzonego Uchwałą Nr 29/54/2009 Zarządu Powiatu ……….z dnia 15 lipca 2009 r.
zarządzam co następuje:
§1
W zarządzeniu na 5/2009 z dnia 30 czerwca 2009 r., wprowadza się następujące zmiany:
§1 otrzymuje brzmienie:
„Powołuję zespół wspierająco-aktywizujący w następującym składzie:
W regulaminie organizacyjnym są oczywiście określone kompetencje przewodniczącego zespołu oraz członków.
Pozdrawiam

~ANIA II

Napisano: 03 kwie 2011, 14:59

u nas jest zmiana z zespołu wspierająco rehabilitacyjnego na zespół wspierająco aktywizujący, mają obowiązywać nowe dokumenty ale narazie brak konkretów
~zofia

Napisano: 05 paź 2011, 15:58

czy pracownik socjalny wchodzi również w skład zespołu wspierająco-aktywizującego?
~nastunia

Napisano: 05 paź 2011, 22:27

w pracach zespołu mogą uczestniczyć wszyscy pracownicy merytoryczni (podejmujący pracę terapeutyczną). Zespół powinien być powołany zarządzeniem kierownika, jak zresztą wszystkie inne kwestie np. dokumentacja. Zarządzenie bazuje na regulaminie, ten na statucie, a ten m.in. na ustawie o pomocy społecznej i rozporządzeniu.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x