po długim i skomplikowanym postępowaniu wydałam decyzję omawiającą przyznania dodatku mieszkaniowego i jego zwrotu w podwójnej wysokości. tylko w tej decyzji nie wpisałam do kiedy ma zwrócić. i co teraz czy mam jej wysłać jakieś wezwanie do zapłaty z terminem płatności czy jak postąpić?
Znaczy wydałam decyzję (po ponownym przeliczeniu i wyjaśnieniu spraw- niesłusznie pobrała za 2 miesiące)) odmawiającą przyznania dm, wstrzymującą i ze tą kwote ma wpłacić na konto bankowe. tylko co teraz
1. postanowienie o wznowieniu postępowania
- gromadzenie dowodów
2. nowa decyzja o dodatku i tu jesli nie wychodzi to odmowna a jeśli wychodzi to mniejsza przyznająca
3 wezwanie do zapłaty nienależnie pobranej kwoty
4 decyzja w sprawie wstrzymania dodatku do czasu wyegzekwowania należności (jeśli przyznałaś mniejszy)
Takie jest postępowanie
Jeżeli nie wskazałaś terminu do zwrotu należności, to wyślij dodatkowe pismo informujące, że np. kwotę nienależnie pobranego dodatku mieszkaniowego w podwójnej wysokości, należy zwrócić w terminie ... dni od daty uprawomocnienia się decyzji. I poinformuj o konsekwencjach niewpłacenia w terminie (postępowanie egzekucyjne itd...)