decyzja zobowiązująca do zwrotu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 gru 2013, 10:30

po długim i skomplikowanym postępowaniu wydałam decyzję omawiającą przyznania dodatku mieszkaniowego i jego zwrotu w podwójnej wysokości. tylko w tej decyzji nie wpisałam do kiedy ma zwrócić. i co teraz czy mam jej wysłać jakieś wezwanie do zapłaty z terminem płatności czy jak postąpić?
~krysia

Napisano: 09 gru 2013, 13:34

nie ma decyzji zobowiącującej do zwrotu. jest tylko wezwanie do zapłaty
~małe ww

Napisano: 09 gru 2013, 13:40

~małe ww

Napisano: 09 gru 2013, 13:41

Znaczy wydałam decyzję (po ponownym przeliczeniu i wyjaśnieniu spraw- niesłusznie pobrała za 2 miesiące)) odmawiającą przyznania dm, wstrzymującą i ze tą kwote ma wpłacić na konto bankowe. tylko co teraz
~krysia

Napisano: 09 gru 2013, 13:50

1. postanowienie o wznowieniu postępowania
- gromadzenie dowodów
2. nowa decyzja o dodatku i tu jesli nie wychodzi to odmowna a jeśli wychodzi to mniejsza przyznająca
3 wezwanie do zapłaty nienależnie pobranej kwoty
4 decyzja w sprawie wstrzymania dodatku do czasu wyegzekwowania należności (jeśli przyznałaś mniejszy)
Takie jest postępowanie

~małe ww

Napisano: 09 gru 2013, 15:55

Jeżeli nie wskazałaś terminu do zwrotu należności, to wyślij dodatkowe pismo informujące, że np. kwotę nienależnie pobranego dodatku mieszkaniowego w podwójnej wysokości, należy zwrócić w terminie ... dni od daty uprawomocnienia się decyzji. I poinformuj o konsekwencjach niewpłacenia w terminie (postępowanie egzekucyjne itd...)
~Sabinka

Napisano: 09 gru 2013, 16:06

zwrotu nei nakłada się w drodze decyzji ..... jeśli gość się odwoła to uwalą i będzie hepi ;)
~małe ww

Napisano: 10 gru 2013, 9:04

no właśnie minęło 2 tyg i sie nie odwołał. Dzięki za wszelkie rady
~krysia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x