dodatek energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 09 gru 2013, 13:29

czy do wniosku o dadatek potrzebna jest do przedstawienia umowa z zakładem energetycznym czy wystarczy faktura za energię
~nina

Napisano: 09 gru 2013, 13:35

ja będę chciał zobaczyć :)
~gary

Napisano: 09 gru 2013, 13:45

bo miałam pierwszego klienta, który pytał o wnioski na dodatek a ja mu mówię, że potrzebna jest do przedstawienia taka umowa, a on że czytał na internecie że wystarczy tylko faktura, nie byłam na żadnym szkoleniu i stąd moje pytanie :)
~nina

Napisano: 09 gru 2013, 13:46

Art 5d (Prawo onenergetyczne) \".... Do wniosku dołącza się kopię umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej.\"
~|**|

Napisano: 09 gru 2013, 15:09

Na szkoleniu mówili, że wniosek pisze interesant, a do wniosku dołącza się kopie umowy kompleksowej lub umowę sprzedaży, oświadczenie że mieszka w miejscu dostarczania energii i że jest w trakcie pobierania dod. mieszk.
Decyzje przyznać na czas pobierania dm.
~Anna

Napisano: 09 gru 2013, 15:36

nie przyznajemy na czas pobierania dodatku, tylko teraz od stycznia do kwietnia, a później do końca roku. Sprawdzamy czy dalej składa dalej na dodatek mieszkaniowy jeżeli nie to zamykamy decyzję na dodatek energetyczny. Tak nam mówiono w Bydgoszczy na szkoleniu.
~ala

Napisano: 09 gru 2013, 15:47

i chyba tak powinno być , myśląc na chłopski rozum
~Marzena

Napisano: 09 gru 2013, 16:13

popatrzyłam sobie dziś na aktualizacje do mojego programu do dodatków mieszkaniowych i tak patrze, że d.energetyczny jest przyznawany na czas trwania dodatku - jak komus sie konczy mieszkaniowy w styczniu to dostaje energetyczny tylko na miesiąc, jak w lutym to na dwa itd.
~prawdziwe zzz

Napisano: 09 gru 2013, 17:14

Ja byłam na dwóch szkoleniach - na jednym z DM a na drugim z DE i w każdym miejscu mówili, że DE przyznawać na czas DM. Potwierdziła to też u mnie Radca Prawny.
~Anna

Napisano: 10 gru 2013, 11:23

Ludzie, jeśli DE należy się osobom mającym prawo do DM to jakim cudem niektóre osoby chcą przyznać DE do końca roku??
A jak ktoś wypadnie z DM to wtedy co?

Przyznajemy na czas obowiązywania DM. Później kolejny raz i kolejny.

W tej chwili MAX do końca kwietnia bo tylko do wtedy znamy kwotę DE.
Jak ktoś lubi ryzykować to śmiało niech daje nawet do czerwca (styczniowe DM). A później niech się bawi w zmiany decyzji.
~Marta

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x