Decyzja zwrotna

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
AKM

Decyzja zwrotna

Post autor: AKM »

Jak księguje się decyzję dot.zwrotu zasiłku celowego przy założeniu, że zwrot nie idzie na pomniejszenie wydatków tegorocznych tylko jest traktowany jako dochód gminy.
-mops

Re: Decyzja zwrotna

Post autor: -mops »

na 221 i 720 przypis do zwrotu
gops1

Post autor: gops1 »

A właśnie kiedy jest to pomniejszenie wydatków a kiedy dochód gminy??
KKW

Post autor: KKW »

wydaje mi się, ze zmniejszenie wydatków jak zwrot dotyczy tego samego roku. Przynajmniej ja tak robię.
AKM

Post autor: AKM »

Dziękuję. Tak myślałam, że 221/720. U nas zwroty świadczeń udzielonych ze środków samorządowych zawsze idą na dochody. Nie ważne czy dotyczą ubiegłego czy bieżącego roku. Tak postanowiła Rada Gminy , a wtedy występuję o zwiększenie planu wydatków i mamy rzeczywisty obraz udzielonej pomocy. osobiście uważam ,że jest to dobre rozwiązanie , bo w ten sposób władze gminy widzą jakie są realne potrzeby w OPS.
KKW

Post autor: KKW »

ja nie miałam jeszcze nigdy zwrotów zasiłków z zadań własnych (ani z roku bieżącego, ani z lat poprzednich). Jak się zdarzy to faktycznie to lepsze rozwiązanie.
ODPOWIEDZ