decyzje negatywne na dożywianie
Re: decyzje negatywne na dożywianie
Aniu a może podasz art który mówi że świadczenia niepieniężne przyznaje się bez względu na dochód, jakoś nie mogę znaleźć tego w ustawie o pom społ.
ale art. 8. 1 uops wskazuje, że prawo do świadczeń PIENIĘŻNYCH z pomocy społecznej przysługuje o ile rodzina spełnia kryterium - i na to wskazuje moja imienniczka 
Prac GOPS to może Ty wskaz, który art. wskazuje, ze nie można przyznać posiłku jeśli rodzina nie spełnia kryterium ????
Poproszę

Prac GOPS to może Ty wskaz, który art. wskazuje, ze nie można przyznać posiłku jeśli rodzina nie spełnia kryterium ????
Poproszę

nam w urzedzie woj zasugerowano wydłuzenie terminu ze wzgledu na trudność sprawy i po uchwale rozpatrzy\\c....
Karwa po co ta gadka , dziś podjęłam specjalny na opłacenie obiadów( 17 ust 14 , 41 ....) na styczeń i tylko płatne według noty księgowej.
Uzasadnienie : okres wzrostowy dzieci, konieczność regularnego spożywania ciepłego posiłku, zajęcia do 15:30, potrzeby rozwojowe dzieci.
Uzasadnienie : okres wzrostowy dzieci, konieczność regularnego spożywania ciepłego posiłku, zajęcia do 15:30, potrzeby rozwojowe dzieci.
Wredna - a co byś odpowiedziała Prac GOPS, który wyżej zadał pytanie?
no fakt. cóż to taki mały myk ,że nie warto nawet zwracać uwagi ale jak ktoś musi............
a założycielce wątku odpowiedziałam
a założycielce wątku odpowiedziałam
Czy jest ktoś kto będzie wydawał decyzje negatywne ze względu na przekroczenie dochodu 100% ? Może podzieli się podstawą prawną.
a jeśli podejmie się uchwałę np 25 stycznia z mocą obowiązującą od 2 stycznia? to co wtedy?
uchwała Rady Ministrów z dnia 10.12.2013 pozwala na 150 % czy do tego musi być jeszcze uchwała Rady Gminy?
Oprócz decyzje negatywne na dożywianie - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Uchwała rm ws dożywiania - obraz polityki prorodzinnej
kasa
żłobek
Technika prowokatywna F.Farrely w pracy socjalnej
Dlaczego MEDIA siedza cicho w spr. dożywiania
zasiłek stały
podstawa prawna
alimenty spłata fa
wniosek kogos innego
wzór uchwały
Odmoa zasiłku celowego na wynajem mieszkania
zasiłek okresowy