Deklaracja śmieciowa - czy i jak sprawdzacie?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Deklaracja śmieciowa - czy i jak sprawdzacie?
Jak podchodzicie do tematu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ps, sw, sr
- Kontakt:
Re: Deklaracja śmieciowa - czy i jak sprawdzacie?
My napisaliśmy pismo do Urzędu Gminy czy jest złożona deklaracja śmieciowa, jeśli tak to kiedy i na ile osób. Zobaczymy co UG odpisze
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DO
- Kontakt:
Sprawdzacie wszystkie wnioski z deklaracją śmieciową?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ps
- Kontakt:
Ja sprawdzam wszystkie wnioski, "wisze"na telefonie po 3 godziny dziennie, jak ktoś nie złożył deklaracji to dzwonimy i informujemy o tym,albo wysyłamy wezwanie żeby się zgłosili.W ten sposób można ustalić, czy mieszkają.A ile przy tym jest krzyku
i tłumaczenia że nie wiedzieli że trzeba za śmieci placic. Aczkolwiek to że ktoś nie płaci za odpady nie jest chyba podstawa do odmowy dodatku węglowego.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
A sprawdzacie tylko te deklaracje śmieciowe których wnioski rozpatrujecie ? czy też uwzględniacie i liczycie wszystkie osoby z tego numeru które są w złożonych i nie rozpatrywanych wnioskach ?Iza 27 pisze: 06 paź 2022, 21:07 Ja sprawdzam wszystkie wnioski, "wisze"na telefonie po 3 godziny dziennie, jak ktoś nie złożył deklaracji to dzwonimy i informujemy o tym,albo wysyłamy wezwanie żeby się zgłosili.W ten sposób można ustalić, czy mieszkają.A ile przy tym jest krzykui tłumaczenia że nie wiedzieli że trzeba za śmieci placic. Aczkolwiek to że ktoś nie płaci za odpady nie jest chyba podstawa do odmowy dodatku węglowego.
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
Jezu to ile Wy macie tych wniosków???? ja mam ponad 2000 jest nas na to 2 osoby (sprawdzam tylko o co wydaje mi się podejrzane) siedzimy w pracy do 19 a i tak ledwo ogarniamyIza 27 pisze: 06 paź 2022, 21:07 Ja sprawdzam wszystkie wnioski, "wisze"na telefonie po 3 godziny dziennie, jak ktoś nie złożył deklaracji to dzwonimy i informujemy o tym,albo wysyłamy wezwanie żeby się zgłosili.W ten sposób można ustalić, czy mieszkają.A ile przy tym jest krzykui tłumaczenia że nie wiedzieli że trzeba za śmieci placic. Aczkolwiek to że ktoś nie płaci za odpady nie jest chyba podstawa do odmowy dodatku węglowego.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: fa
- Kontakt:
Dajecie odmowe do bonu jesli brak deklaracji???
Oprócz Deklaracja śmieciowa - czy i jak sprawdzacie? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Sygnity
Klasa kotła
dodatek węglowy, a pesel
Dodatek węglowy, a przeprowadzka
wycofanie wniosku o węglowy i złożenie wwniosku na drewno
Termin rozpatrzenia wniosku - decyzja odmowna
RODZAJE STOSOWANYCH PALIW a - Kominek/koza.....
Deklaracja na nr działki a nadanie numeru domu
pozostawienie wniosku bez rozpoznania
ktoś się wtrynił właścicielowi w deklarację...
deklaracja -pomylony adres, poprawka
brak rodzaju paliw B03-korekta
DEKLARACJA śmieci
Dodatek drzewo
jedna osoba dwie rózne deklaracje
Decyzja odmowna na dodatek węglowy