Proszę o pomoc. Pracownik miał delegację wydaną na 05.05 wyjazd na wywiad. Nie zastał klienta więc pojechał raz jeszcze 07.05. Oba wyjazdy rozliczył na jednej delegacji tej wydanej na 05.05. Czy jest to prawidłowe ?
u nas pracownicy socjalni mają wystawiane delegacje na cały miesiąc od 01 do 31, podpinają bilety a oprócz tego w każdy dzień wpisują w dziennik wyjście dokąd, czasem w ciągu dnia parę razy korzystają z przejazdu. Tak to mam opisane w polityce
Dziękuję za odpowiedzi, właśnie po raz pierwszy zdarzyło mi się , że pracownik wpisał wyjazd w dzień wskazany na delegacji 05.05 oraz rozliczył dodatkowy dzień 07.05 tłumacząc, że może na jednej delegacji wpisać wyjazdy w okresie 11 dni od daty delegacji. I to mnie zaskoczyło, dlatego pytam osoby bardziej doświadczone w delegacjach. Uważam, że delegacja wystawiona na 05.05 powinna być rozliczona tylko za ten dzień a nie dopisywać jeszcze kolejny, na który delegacja nie była wystawiona. Czy tez tak uważacie ?
jak mozna wypisac delegacje na dzień. np.05.07 i dopisywać kolejne dni, jak w takim razie wyliczyć diety bo zamiast np. poławe diety lub tylko zwrot kosztów miałby naliczane całe diety gdyż liczyło by mu sie od 05.07 do 06.07 (cała dieta, zwrot kosztów przejazdu oraz zwrot za nocleg)