Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+)

Strona 2 z 11    [ Posty: 110 ]

Napisano: 15 cze 2018, 12:12

Najważniejsze pytanie na dziś - kto dostanie 8 zł?
Po pierwsze - "nie dzieli się skóry na niedźwiedziu" - nie wiadomo ile wypłacimy 300+ no i ile będzie z tego urobku, zapis w ustawie jest wyraźny i dobrze że wreszcie taki się pojawił - kto pracuje w 300+ otrzymuje wynagrodzenie,
ile - w każdej gminie będzie inaczej choćbyście stawali na rzęsach;

po drugie - pracownicy toczą piane w temacie, a ja jako kierownik organizuję jednostkę tak aby dać ludziom urlopy, aby ogarnąć przyjmowanie wniosków 300+ , 500+ dalej FA i wiele innych, informuję klientów którzy zaczepią Ciebie wszędzie, ustalam pracę jednostki z wójtem, który nie bardzo przejmuje się nowym zadaniem - bo to przecież OPS zrobi, liczę dzieci, szacuje wydatki, współpracuje z księgową, jeżdżę na spotkania i szkolenia, muszę sama zabiegać o stosowne upoważnienia, zmiany dokumentów no i ostatecznie ponoszę odpowiedzialność za te kolejne miliony.
Ale zdaniem wielu forumowiczów to jest nic - a najważniejsze ile dostanie pracownik i oby kierownik nic nie dostał.
pozdrawiam
forumowiczek
Stażysta
Od: 11 kwie 2016, 10:24
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2018, 12:18

1. zwisa mi ile dostanie kierownik;
2. mój kierownik nie bardzo wie co to jest dobry start;
3. mój kierownik nie informuje klientów, przyprowadza ich do mnie. Szanuje się i ma rację. Nie odbiera mi chleba;
4. wójt ma na to wypięte, tylko przed wyborami będzie robił dym by wszystkim płacić;
5. upoważnienie to ma przygotować radca;
6. dzieci i wydatki liczę ja. Księgowość ma to gdzieś, kierownik ma od tego ludzi;
7. na szkolenia jeżdżą pracownicy a nie kierownicy (to nie kierownik będzie rozmawiał ze stroną);
8. decyzje podpisuję ja - więc ja ponoszę odpowiedzialność.
9. wychodzi na to, że organizację u siebie masz do dupy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2018, 12:18

No.

:D
Pieprzenie. Mamy kodeks pracy, ustawę o pracowniku samorządowym, tego się powinno trzymać. OPSy nawet tego nie potrafią, a ty wyjeżdżasz jak to kierownik ma ciężko. To niech 'zmieni pracę, weźmie kredyt', a nie znowu za frajer obciąża pracowników.
kalkulator
Awatar użytkownika
Referent
Od: 31 maja 2017, 10:07
Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem

Napisano: 15 cze 2018, 12:21

forumowiczek że Ty tak robisz u siebie w OPS to nie znaczy że wszyscy kierownicy tak robią, bądź realistą 8-)
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2018, 12:27

de Charette pisze:1. zwisa mi ile dostanie kierownik;
3. mój kierownik nie informuje klientów, przyprowadza ich do mnie. Szanuje się i ma rację. Nie odbiera mi chleba;
4. wójt ma na to wypięte, tylko przed wyborami będzie robił dym by wszystkim płacić;
6. dzieci i wydatki liczę ja. Księgowość ma to gdzieś, kierownik ma od tego ludzi;
7. na szkolenia jeżdżą pracownicy a nie kierownicy (to nie kierownik będzie rozmawiał ze stroną);
To jest wielka prawda. Wielu pracowników ma takich kierowników, którzy nie widzą i nie wiedzą nic.
Agness
Praktykant
Od: 08 lis 2017, 17:13
Zajmuję się: PS/świat/fa

Napisano: 15 cze 2018, 12:55

Dzięki de Charette - całkiem nieźle sobie radzę.
Na dalsze dyskusje szkoda czasu.
forumowiczek
Stażysta
Od: 11 kwie 2016, 10:24
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2018, 13:10

sorry, ale takie są realia u mnie
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2018, 13:15

de Charette pisze:1. zwisa mi ile dostanie kierownik;
Pytanie z innej beczki. Prowadzisz postępowanie i podpisujesz decyzję?
Hely0207
Stażysta
Od: 10 lip 2017, 21:03
Zajmuję się: ŚR/SW/FA

Napisano: 15 cze 2018, 13:19

tak, robię jedno i drugie
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2018, 14:31

ja jestem w strukturze gops
kierownik nie interesuje się niczym jeśli chodzi o rodzinne, 500 stke alimenty
dorzuca nam tylko dodatkowej pracy oczywiście w ramach wolontariatu
jak ktoś przyjdzie do wójta na skargę, czy nawet z pytaniami to on wzywa kierownika a kierownik mnie
nie ma bladego pojęcia o zr 500 plus, nawet jak ma iść na komisje to po mnie dzwoni i pyta o kwoty zasiłków i kryterium ( bo ciężko neta odpalić ) kiedyś pół godziny tłumaczyłam różnicę między becikiem a dodatkiem z tyt. urodzenia
wszystkie pisma podpisuje kierownik, nie czyta ich bo twierdzi, że ja odpowiadam za to ... a jak miałam ostatnio kontrolę to była to moja kontrola, a nie kierownika i to ja miałam robić tak żeby było dobrze i to ja odpowiadam
sprawozdania ministerialne opisowe i inne rzeczy ja ogarniam, budżety u mnie kierownik jest tylko żeby podpisać
upoważnienia do 300 plus, archiwum, terminy, info dla ludzi na stronę i inne rzeczy do 300 plus ja ogarniam
i naprawdę czułabym niesmak jeśli chciałby jakąkolwiek kasę za 300 plus
mój obraz kierownika
sama sobie organizuje pracę w rodzinnych i jakoś nam to idzie
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Strona 2 z 11    [ Posty: 110 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x