Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+)

Strona 5 z 11    [ Posty: 110 ]

Napisano: 20 cze 2018, 11:13

nie jestem za programem przeciw, za władzą przeciw ale ludzie ....
macie 10 na obsługę a co z tym zrobicie wasza sprawa tzn wasza i waszego kierownictwa
możecie 8 zł na wynagrodzenia przeznaczyć ale i możecie 1o zł
zawsze gmina może z własnych dorzucić kasę - nie ma żadnych przeciwwskazań żeby dali kase na zakup programu, papieru czy tonerów, z własnych może dać wam nawet extra pensje za 300 plus
nie obwiniajcie że to tylko wina programu bo dodatkowa robota czy złego zapisu w rozporządzeniu
może szefostwo powinno zmienić podejście do nas ? np na poziom wynagradzania albo premiowania w okresach zasiłkowych
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 20 cze 2018, 11:17

popieram wypowiedź Kronosa !
a i nie pisze na zlecenie ministerstwa
a Wy się zacznijcie cenić, skoro uważacie, że marnie płacą Wam - i wierze, że tak jest - to po co Tu się użalacie ? nie lepiej iść porozmawiać i ewentualne wyciągnąć wnioski np złożyć wypowiedzenie i znaleźć inną lepiej płatną pracę ?
i niech kierownictwo samo robi
jasiak
VIP

Napisano: 20 cze 2018, 11:20

jasiak. Po pierwsze z jakiej przyczyny samorządy mają dorzucać si do obsługi zadań zleconych z administracji rządowej? Serio.....10 zł od dziecka. Na obsługę masz 2 zł. Brutto. Jasiak zacznij myśleć.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 11:32

kotbehemot pisze:jasiak. Po pierwsze z jakiej przyczyny samorządy mają dorzucać si do obsługi zadań zleconych z administracji rządowej? Serio.....10 zł od dziecka. Na obsługę masz 2 zł. Brutto. Jasiak zacznij myśleć.
nie obrażaj mnie dobrze
to czy gmina da ci 2 brutto czy 10 zł brutto brutto ( tj. składki od wynagrodzenia plus składki po stronie pracodawcy ) to już sprawa samorządów
nie chcesz nie pracuj nikt nikogo nie zmusza
a kwestia dorzucania do zadań zleconych, a ile razy zadania zlecone finansowały samorządy ? na forum poczytaj na co gminy przeznaczają kasę z obsługi świadczeń rodzinnych czy 500 plus w samorządach, albo dlaczego nie wykorzystaną kasę oddają ? mogli by dać pracownikom ale jakoś tego nie robią ? no to pewnie też wina wszystkich w koło
jasiak
VIP

Napisano: 20 cze 2018, 11:36

znam w koło kilka gmin gdzie pracownicy zarabiają tyle że kasa z obsługi nie wystarcza i gminy nie mają problemów, żeby dokładać ze swojej kasy
wszystko zależy od podejścia
jasiak
VIP

Napisano: 20 cze 2018, 11:39

sama pracuje w gminie gdzie kasa z obsługi nie jest oddawana - to na plus
ale np pracownikom się nie da bo lepiej pokupować papieru ksero, co rok nowy komputer albo remonty sztuczne robić
jasiak
VIP

Napisano: 20 cze 2018, 11:42

de Charette pisze:ten komu da kierownik.
Przestańcie bić pianę z tym wynagrodzeniem. Jak dostaniecie premię to będzie dobrze. Przecież te 8 zł to się przeznaczy na dotychczasowe wynagrodzenie a to co było na dotychczasowe wynagrodzenie przeznaczy na zakupy materiałów itp. Kreatywna księgowość. Ten zapis jest tak żałosny i życzeniowy a wy się nad tym rozczulacie
masz pierwszy z brzegu przykład
wszystko zależy od kierownictwa
jasiak
VIP

Napisano: 20 cze 2018, 12:02

mnie np do szału doprowadza propaganda związana z tym programem !
brednie typu - nie będzie decyzji, to znacznie uprości proces. taaaa, jasne ... peselki drukować, nfz drukować, cbb drukować i na koniec informację drukować. i jeszcze kwiatki typu - odpowiedź mailowa. taaa, jasne ... a potem weźmie się za mnie "płodo" :roll: . i piana mi z ust idzie, jak przychodzi petent i prosi o wniosek na 300 +. NIE MAM wniosków, NIE MAM programu. a jak 1 lipca zaczną ludzie składać wnioski przez internet to rozumiem w sieci sobie będą krążyć, bo mój dostawca oprogramowania zapowiedział, że do 1 lipca nie zdąży. nie umieszczę ani jednej osoby na liście wypłat przed końcem września, bo w sierpniu to ja jeszcze nie wiem, czy dzieci podejmą naukę we wrześniu, czy nie. i nie zamierzam robić nienależnie pobranych za totalne friko (zresztą jakich nienależnych, a gdzie decyzja do której mam je zrobić ???? ).
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 20 cze 2018, 12:38

askalon pisze:mnie np do szału doprowadza propaganda związana z tym programem !
brednie typu - nie będzie decyzji, to znacznie uprości proces. taaaa, jasne ... peselki drukować, nfz drukować, cbb drukować i na koniec informację drukować. i jeszcze kwiatki typu - odpowiedź mailowa. taaa, jasne ... a potem weźmie się za mnie "płodo" :roll: . i piana mi z ust idzie, jak przychodzi petent i prosi o wniosek na 300 +. NIE MAM wniosków, NIE MAM programu. a jak 1 lipca zaczną ludzie składać wnioski przez internet to rozumiem w sieci sobie będą krążyć, bo mój dostawca oprogramowania zapowiedział, że do 1 lipca nie zdąży. nie umieszczę ani jednej osoby na liście wypłat przed końcem września, bo w sierpniu to ja jeszcze nie wiem, czy dzieci podejmą naukę we wrześniu, czy nie. i nie zamierzam robić nienależnie pobranych za totalne friko (zresztą jakich nienależnych, a gdzie decyzja do której mam je zrobić ???? ).
o i to są problemy i dobre podejście
u mnie np kierowniczka chodzi i opowiada po urzędzie, że się obłowimy, a nic do roboty z tym 300 nie ma, nigdy w rodzinnych minuty nie przepracowała to skąd ma wiedzieć co i jak :D ale niech se gada - rozporządzenie podpisane było i była rozmowa czy da kasę czy nie - da kasę za to dodatkową - przedstawiłyśmy argumenty swoje - nie było uwag
w moim przypadku pierwszy raz od 12 lat
też chodzą ale mówię że od lipca będziemy wydawać na wszystko śr fa 500 i dobry start
czekamy aż doślą druki
jasiak
VIP

Napisano: 20 cze 2018, 13:05

Ale co wy piszecie o jakimś weryfikowaniu CBB i NF. Nic takiego nie ma tylko PESEL , SIO (jak będzie udostępnione) i co najwyżej orzeczenie o niepełnosprawności. Nic innego do 300+ nie trzeba weryfikować.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 5 z 11    [ Posty: 110 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x