Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+)

Strona 10 z 11    [ Posty: 110 ]

Napisano: 21 cze 2018, 14:56

askalon pisze:kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu :-)
Sens tego powiedzenia jest dokładnie taki sam. :)
Tak i spędził byś czas na dojazdy zamiast z dziećmi, proszę Cię przestań
To są tak zwane koszty alternatywne. Dziś nie mam tego dylematu i mam nadzieję, że mieć nie będę, bo w pierwszej kolejności jestem tatą, a dopiero potem pracownikiem.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 14:58

wiem :-P. napisałam tylko jak brzmi w oryginale ;) .
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 21 cze 2018, 15:07

MartaW pisze:Czy ktoś z Was już otrzymał upoważnienie, nowy zakres czynności i propozycję wynagrodzenia? Bo u nas cisza. Robię co mam robić, ale każdy uważa że normalna, że trzeba zrobić.
Upoważnienie i zakres już mamy. Zasady wynagrodzenia też ustalone.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 15:13

6i9 pisze:Trzeba być realistą a Wy wyznajecie zasadę jak Komorowski, który odpowiedział chłopakowi ,
-,,Jak żyć za 2 tysiące złotych?
-”Zmienić pracę. Wziąć kredyt”
:lol: :lol: :lol:
Chłopak był z młodzieżówki PiS-u, a a Komorowski nie należał nigdy do najbardziej lotnych i dał się wpuścić w kanał. Powinien odpowiedzieć, że prezydent nie jest od tego, żeby mówić ludziom jak mają żyć. Potem mógłby dodać anegdotę jak to w młodości mieszkał kątem u rodziców/teściów, bo go też nie było stać na mieszkanie i nikt by tego pytania nie pamiętał, a on sam być może dalej byłby prezydentem.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 20:55

Kronos, czy u Ciebie ta sama osoba będzie przyjmować wniosek, wprowadzać do programu, podpisywać informację o przyznaniu świadczenia dobry start i zatwierdzać do wypłaty w programie? Czy jedna osoba będzie przyjmować wniosek a inna zatwierdzać?
opsik28
Referent
Od: 30 mar 2017, 21:58
Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR

Napisano: 22 cze 2018, 8:14

opsik28 pisze:Kronos, czy u Ciebie ta sama osoba będzie przyjmować wniosek, wprowadzać do programu, podpisywać informację o przyznaniu świadczenia dobry start i zatwierdzać do wypłaty w programie? Czy jedna osoba będzie przyjmować wniosek a inna zatwierdzać?
Główny ciężar przyjmowania wniosków biorą na siebie stażyści, o których co roku walczymy w PUP. Potem wnioski trafiają do pracowników którzy zajmują się nimi do końca, sprawdza i podpisuje kierownik.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2018, 10:35

kronos79 pisze:Zasady wynagrodzenia też ustalone.
Mam taką prośbę - podpowiedzcie, jak macie ustalone zasady wynagrodzenia. Nie chodzi mi już o kwotę, tylko czy to jest dodatek na kilka miesięcy? czy dodatek stały? na czym lepiej wyjdziemy?...
Czy może po prostu macie podwyższoną podstawę?
Ja nie jestem w tym zorientowana, i nawet nie wiem o co walczyć, jakie mieć argumenty.
_Marta
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 13:02
Zajmuję się: dzśr

Napisano: 22 cze 2018, 10:44

Dzięki Kronos, gdybyś napisał jeszcze czy będziecie sprawdzać CWU, no i wyjaśniać, jeżeli wnioskodawca nie będzie miał prawa do świadczeń opieki zdrowotnej, byłabym bardzo wdzięczna.
opsik28
Referent
Od: 30 mar 2017, 21:58
Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR

Napisano: 22 cze 2018, 11:16

w rozporządzeniu masz przecież jasno napisane co masz sprawdzać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2018, 11:49

_Marta pisze:
kronos79 pisze:Zasady wynagrodzenia też ustalone.
Mam taką prośbę - podpowiedzcie, jak macie ustalone zasady wynagrodzenia. Nie chodzi mi już o kwotę, tylko czy to jest dodatek na kilka miesięcy? czy dodatek stały? na czym lepiej wyjdziemy?...
Czy może po prostu macie podwyższoną podstawę?
Ja nie jestem w tym zorientowana, i nawet nie wiem o co walczyć, jakie mieć argumenty.
Mamy dodatek przez kilka miesięcy. Przede wszystkim dlatego, że jest to budżet na ten rok i pieniądze trzeba wydatkować do końca tego roku, a ewentualną niewykorzystaną część dotacji zwrócić. Czy i ewentualnie w jakiej wysokości w przyszłym roku pieniądze będą przyznane już w styczniu? Nie wiem i mnie to interesuje. Na pewno bardziej odczuwalne będą te pieniądze, jeśli będą wypłacane w kilku, np. 3 transzach, a nie w 12, nawet jeśli pieniądze będą w przyszłym roku wcześniej. Poza tym pracujemy ze wzmożoną intensywnością przez te kila miesięcy i ten wysiłek ma być wtedy wynagrodzony.
opsik28 pisze:Dzięki Kronos, gdybyś napisał jeszcze czy będziecie sprawdzać CWU, no i wyjaśniać, jeżeli wnioskodawca nie będzie miał prawa do świadczeń opieki zdrowotnej, byłabym bardzo wdzięczna.
§ 25. 1. Wójt, burmistrz oraz prezydent miasta ustalający prawo do świadczenia dobry start są obowiązani do samodzielnej weryfikacji drogą elektroniczną, za pośrednictwem ministra właściwego do spraw rodziny, z rejestrów publicznych, w tym z rejestru PESEL, o którym mowa w przepisach o ewidencji ludności, oraz drogą elektroniczną, za pośrednictwem ministra właściwego do spraw rodziny, z systemu informacji oświatowej, o którym mowa w przepisach o systemie informacji oświatowej, odpowiednio:
1) informacji, o których mowa w § 10 ust. 4 pkt 2 (dane dotyczące wnioskodawcy i dzieci, na które wnioskodawca ubiega się o przyznanie świadczenia dobry start, w tym: imię, nazwisko, datę urodzenia, adres miejsca zamieszkania, obywatelstwo, numer PESEL, a w przypadku gdy nie nadano numeru PESEL – numer i serię dokumentu potwierdzającego tożsamość, stan cywilny wnioskodawcy oraz, o ile je posiada – adres poczty elektronicznej i numer telefonu) - usługa PESEL
2) informacji o uczęszczaniu dziecka do szkół i placówek oświatowych, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1 ustawyz dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji oświatowej (Dz. U. z 2017 r. poz. 2159 i 2203); - usługa SIO, kiedy zostanie udostępniona
3) informacji o legitymowaniu się odpowiednim orzeczeniem wydanym na podstawie przepisów ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2018 r. poz. 511 i 1000). - usługa EKSMOON
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 10 z 11    [ Posty: 110 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x