Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+)

Strona 7 z 11    [ Posty: 110 ]

Napisano: 20 cze 2018, 14:48

Kronos nie bądź żyła, napisz jak się wkręcić do ministerstwa bez zapisywania do PISu?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 14:52

jasiak pisze:
askalon pisze:mnie np do szału doprowadza propaganda związana z tym programem !
brednie typu - nie będzie decyzji, to znacznie uprości proces. taaaa, jasne ... peselki drukować, nfz drukować, cbb drukować i na koniec informację drukować. i jeszcze kwiatki typu - odpowiedź mailowa. taaa, jasne ... a potem weźmie się za mnie "płodo" :roll: . i piana mi z ust idzie, jak przychodzi petent i prosi o wniosek na 300 +. NIE MAM wniosków, NIE MAM programu. a jak 1 lipca zaczną ludzie składać wnioski przez internet to rozumiem w sieci sobie będą krążyć, bo mój dostawca oprogramowania zapowiedział, że do 1 lipca nie zdąży. nie umieszczę ani jednej osoby na liście wypłat przed końcem września, bo w sierpniu to ja jeszcze nie wiem, czy dzieci podejmą naukę we wrześniu, czy nie. i nie zamierzam robić nienależnie pobranych za totalne friko (zresztą jakich nienależnych, a gdzie decyzja do której mam je zrobić ???? ).
o i to są problemy i dobre podejście
u mnie np kierowniczka chodzi i opowiada po urzędzie, że się obłowimy, a nic do roboty z tym 300 nie ma, nigdy w rodzinnych minuty nie przepracowała to skąd ma wiedzieć co i jak :D ale niech se gada - rozporządzenie podpisane było i była rozmowa czy da kasę czy nie - da kasę za to dodatkową - przedstawiłyśmy argumenty swoje - nie było uwag
w moim przypadku pierwszy raz od 12 lat
też chodzą ale mówię że od lipca będziemy wydawać na wszystko śr fa 500 i dobry start
czekamy aż doślą druki
Amen. Druki zamówione, licencja też, 2 lipca czyli w pierwszym dniu naszej pracy w lipcu program będzie. CBB nie drukuję i drukować nie zamierzam, jak długo nie będzie to wynikać z przepisu. Mamy weryfikować,a weryfikacja jest w systemie. O nauce dzieci dla celów dowodowych są oświadczenia i z niczym nie zamierzam czekać. To na stronie ciąży obowiązek poinformowania organu o wszelkich zmianach. Decyzja o nienależnie pobranych będzie powiązana z wypłatą świadczenia, choć w systemie i tak będzie powiązanie z rozstrzygnięciem, które tu akurat nie nazywa się decyzją. To jest piętrzenie nieistniejących problemów.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 14:53

de Charette pisze:Kronos nie bądź żyła, napisz jak się wkręcić do ministerstwa bez zapisywania do PISu?
Hehehe, o to trzeba zapytać użytkownika opsxyz. :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 14:58

ale ona/on/ono jest w PISie (wcześnie to to było w PO). A ja chcę bez zapisywania
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 15:01

kronos79 pisze:
kotbehemot pisze:Kronos...chyba piszesz na zlecenie Ministerstwa albo z Ministerstwa..... bo pie....nie odnosisz sie do realiów tylko siejesz propagadnde. Środki sa gów..niewystarczające na obsługę. Wrzucanie dodatkowych zadan i to bardzo dużych w swoim wymiarze i bardzo obciążających jest zwykłym wyzyskiem. W wykonaniu jednostek, które powinny świecic przykładem w sferze poszanowania prawa i ludzi jest żenujące. Jesteś jedyną osobą, która twierdzi,ze środki są i ze ą wystarczające. Dlatego twierdzę,ze nie masz nic wspólnego z faktycznym funkcjonowaniem ośrodków i faktycznie wykonywanej pracy. Fantasmagorie to sobie opowiadajcie w Ministrestwie.
Tak, i moje prawie 3000 postów na przestrzeni kilku lat to potwierdzają. Wyliczenie robiłem w poprzednim poście, powtarzać się nie będę i zdania nie zmieniam. Pieniądze nie są wybitne, ale są przyzwoite jako dodatek za dodatkową pracę. U mnie w Ośrodku problemów z podziałem tych środków nie ma, kierownik zaakceptował ustalenia, księgowy ma dodatek z 500 plus i za jednorazową wypłate niczego brać nie będzie. Pieniądze idą do pracowników, którzy fizycznie będą realizować zadanie. Do garbatego pretensje macie, że ma proste dzieci.

no a u mnie weźmie księgowa i kierownik dodatek. A ja nadgodziny chyba już od sierpnia będę robić podczas gdy reszta pracowników wyjdzie sobie o 15 do domu i wszystko mają w d...
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 20 cze 2018, 15:12

Anka25 pisze:
kronos79 pisze:
kotbehemot pisze:Kronos...chyba piszesz na zlecenie Ministerstwa albo z Ministerstwa..... bo pie....nie odnosisz sie do realiów tylko siejesz propagadnde. Środki sa gów..niewystarczające na obsługę. Wrzucanie dodatkowych zadan i to bardzo dużych w swoim wymiarze i bardzo obciążających jest zwykłym wyzyskiem. W wykonaniu jednostek, które powinny świecic przykładem w sferze poszanowania prawa i ludzi jest żenujące. Jesteś jedyną osobą, która twierdzi,ze środki są i ze ą wystarczające. Dlatego twierdzę,ze nie masz nic wspólnego z faktycznym funkcjonowaniem ośrodków i faktycznie wykonywanej pracy. Fantasmagorie to sobie opowiadajcie w Ministrestwie.
Tak, i moje prawie 3000 postów na przestrzeni kilku lat to potwierdzają. Wyliczenie robiłem w poprzednim poście, powtarzać się nie będę i zdania nie zmieniam. Pieniądze nie są wybitne, ale są przyzwoite jako dodatek za dodatkową pracę. U mnie w Ośrodku problemów z podziałem tych środków nie ma, kierownik zaakceptował ustalenia, księgowy ma dodatek z 500 plus i za jednorazową wypłate niczego brać nie będzie. Pieniądze idą do pracowników, którzy fizycznie będą realizować zadanie. Do garbatego pretensje macie, że ma proste dzieci.

no a u mnie weźmie księgowa i kierownik dodatek. A ja nadgodziny chyba już od sierpnia będę robić podczas gdy reszta pracowników wyjdzie sobie o 15 do domu i wszystko mają w d...
I to jest skandaliczne. Ale tu Twoje działanie jest też kluczowe. Pracownicy w moim ośrodku zarabiają niewielkie pieniądze, gdyby nie 500 plus aż strach pomyśleć. Podział jest jasny
Wynagrodzenie zasadnicze- za świadczenia rodzinne
dodatek z 500 plus - za realizację tego zadania
dodatek z 300 - za realizację tego zadania
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 15:14

de Charette pisze:ale ona/on/ono jest w PISie (wcześnie to to było w PO). A ja chcę bez zapisywania
Ja trochę wierzę w ludzi. Wierzę, że stary opsxyz oddał login i hasło nowemu, odchodząc z powodu przynależności do PO.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 15:29

I to jest skandaliczne. Ale tu Twoje działanie jest też kluczowe. Pracownicy w moim ośrodku zarabiają niewielkie pieniądze, gdyby nie 500 plus aż strach pomyśleć. Podział jest jasny
Wynagrodzenie zasadnicze- za świadczenia rodzinne
dodatek z 500 plus - za realizację tego zadania
dodatek z 300 - za realizację tego zadania[/quote]

no ja wynagrodzenie mam tylko z 500+, teoretycznie rodzinnym się nie zajmuję.
Od września 2016 dostałam dodatkowo stypendia socjalne bez żadnej podwyżki. No i teraz dochodzi 300+, z czego dodatek najpierw weźmie Kierownik, później księgowa a jak coś zostanie to dostanę ja.
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 20 cze 2018, 15:41

drogi kronosie, żyjesz sobie w jakiejś alternatywnej rzeczywistości (zapewne dużego miasta) i ok, taka jest twoja rzeczywistość. ja jednak pragnę zaburzyć twój światopogląd i (uwaga !) donieść ci uprzejmie, że Polska to również wsie i małe maisteczka. do 500 + jestem sama. sama robię ok. 800 wniosków. i do 300 + też pewnie będę sama. kolejne 900. jak ? kiedy ? tak naprawdę nikt mi nawet jeszcze nie powiedział, kto będzie to robił. ani za ile ;-). a przypominam, mamy 20 czerwca.
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 20 cze 2018, 22:09

Czy CWU - posiadanie prawa do świadczeń opieki zdrowotnej będziecie drukować? Miało to służyć weryfikacji zamieszkiwania na terenie Polski. W tym programie świadczenie też przysługuje zamieszkującym na terenie RP. Dlaczego więc tu nie drukować, a w pozostałych (500+) drukować, kiedy cel jest ten sam?

I drugi mój problem: wysyłanie mailem informacji. Piszecie zmień IOD. Skąd ta pewność, że wysyłanie mailem informacji o przyznaniu świadczenia jest bezpieczne i nie narazi nas na problemy. Dotąd wszystko z danymi osobowymi szyfrowaliśmy. Ostatecznie ustawodawca nie wchodzi w kwestie ochrony danych (we wnioskach nie ma wzmianki o obowiązku informacyjnym), nie każe nam wysyłać niezaszyfrowanych. Może naszym zadaniem jest chronić dane osobowe (szyfrować) i edukować odbiorców, jak mają otwierać pliki? No, ale każdy jest w stanie sobie wyobrazić ile to może wprowadzić zamieszania.
opsik28
Referent
Od: 30 mar 2017, 21:58
Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR

Strona 7 z 11    [ Posty: 110 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x