Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+)

Strona 8 z 11    [ Posty: 110 ]

Napisano: 21 cze 2018, 7:59

askalon pisze:drogi kronosie, żyjesz sobie w jakiejś alternatywnej rzeczywistości (zapewne dużego miasta) i ok, taka jest twoja rzeczywistość. ja jednak pragnę zaburzyć twój światopogląd i (uwaga !) donieść ci uprzejmie, że Polska to również wsie i małe maisteczka. do 500 + jestem sama. sama robię ok. 800 wniosków. i do 300 + też pewnie będę sama. kolejne 900. jak ? kiedy ? tak naprawdę nikt mi nawet jeszcze nie powiedział, kto będzie to robił. ani za ile ;-). a przypominam, mamy 20 czerwca.
nikt nie żyje w żadnym alternatywnym świecie !
idź i zapytaj kto będzie to realizował a jak Ty to za ile - prościej chyba nie można
ja tez jestem z małej gminy i po podpisaniu rozporządzenia zapytałam kto i za ile ? dostałam odp
jak nie zapytasz to się nie dowiesz proste jak budowa cepa i nikt za Ciebie tego nie zrobi
po co bijesz piane skoro nie wiesz jak będzie ?
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 21 cze 2018, 8:21

proszę cytat na "bicie piany". proste rozwiązania są najprostsze ... no że też sama na to nie wpadłam - iść i zapytać. piewco dobrej zmiany (jasiaku czyli) pragnę donieść, że moje kierownictwo jest nieobecne od 1 czerwca i takie pozostanie czas jakiś jeszcze. nie, nie ma u nas zastępcy. myślę, że 1 lipca ktoś coś mi konkretnie powie :? . jakieś (kolejne) dobre rady ?
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 21 cze 2018, 9:35

askalon pisze:proszę cytat na "bicie piany". proste rozwiązania są najprostsze ... no że też sama na to nie wpadłam - iść i zapytać. piewco dobrej zmiany (jasiaku czyli) pragnę donieść, że moje kierownictwo jest nieobecne od 1 czerwca i takie pozostanie czas jakiś jeszcze. nie, nie ma u nas zastępcy. myślę, że 1 lipca ktoś coś mi konkretnie powie :? . jakieś (kolejne) dobre rady ?
Nawet w małych gminach konieczne jest ustalenie odpowiedzialności w sytuacji gdy kierownika nie ma. Główny Księgowy jest czy nie? Ktoś musiał odpowiadać na zapytania o przewidywaną liczbę osób uprawnionych. Ty się pod tym podpisujesz? Co z upoważnieniami? Kto do tej pory się tym zajmował? Co z licencjami? Kto się tym zajmuje? Co z drukami? Kto się tym zajmuje? Wszystko robisz sama? Jeśli faktycznie tak jest to faktycznie nie zazdroszczę.
Pracuję w gminie średniej wielkości, raczej większej niż mniejszej, ale do metropolii nam daleko. Na jednego pracownika merytorycznego przypadnie w nowym okresie średnio 450 wniosków SW, 600 DS, 230 ZR, 70 FA i 5 SZO. Razem 1355 plus stary okres, zasiłki pielęgnacyjne, jednorazowe zapomogi, świadczenia pielęgnacyjne. No i prawdopodobna zmiana wysokości zasiłku pielęgnacyjnego ok. 270 spraw na osobę. Mało to nie jest i nie ma sensu się licytować, kto robi więcej. O swoje interesy po prostu trzeba dbać, niezależnie od tego czy pracuje się na wsi czy w dużym mieście. I nie ma z tym nic wspólnego dobra zmiana, choć akurat zarówno 500+ jak i 300 dają możliwość zarobienia w końcu godziwych pieniędzy, bo samo 3 % z rodzinnego takich możliwości po prostu nie dawało i nie daje.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 11:38

myślę, że wszyscy popełniamy ten błąd, że zakładamy, iż skoro u mnie jest tak - to wszędzie jest tak. tymczasem są różne ośrodki, różni kierownicy i różne układy. nie chcę wdawać się w szczegóły bo stracę anonimowość. w każdym razie, moim celem było wykazanie, że nie wszędzie jest tak różowo :? .
miłego dnia wszystkim :-).
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 21 cze 2018, 13:40

askalon pisze:myślę, że wszyscy popełniamy ten błąd, że zakładamy, iż skoro u mnie jest tak - to wszędzie jest tak. tymczasem są różne ośrodki, różni kierownicy i różne układy. nie chcę wdawać się w szczegóły bo stracę anonimowość. w każdym razie, moim celem było wykazanie, że nie wszędzie jest tak różowo :? .
miłego dnia wszystkim :-).
Oczywiście, że nie wszędzie jest tak samo. Skoro jednak masz kompetencje i umiejętności, a nie są one odpowiednio wynagradzane, zawsze możesz iść spróbować gdzie indziej, nawet w tej samej branży.
Zgadzamy się co do tego, że za dodatkową pracę powinno być zapewnione dodatkowe wynagrodzenie. W dobrym starcie są, a do waloryzacji zasiłków pielęgnacyjnych dopłacimy z własnych środków.
Pozdrawiam.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 13:51

kronos oczywiście zgadzam się że można spróbować gdzie indziej szukać pracy ale nie w tej samej branży, zejdź na ziemię proszę Cię, myślisz że w innych OPS są wolne etaty, a nawet jak się znajdzie to na drugim krańcu Polski , nie nie jasne rzucam wszystko i siup gdzie indziej to co że rodzina ma tu poukładane życie, pracę i inne zobowiązania itd itp gadasz jak dzieciak, ta sama branża :lol:
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 13:59

Kronos, w końcu ktoś - mam na myśli Ciebie - zaczął tu myśleć i polemizować z wypisywanymi tu bzdurami. Serce roście - mój trud nie poszedł na marne :-)
opsxyz22
Stażysta
Od: 24 sie 2017, 20:14
Zajmuję się: śr 500

Napisano: 21 cze 2018, 14:16

6i9 pisze:kronos oczywiście zgadzam się że można spróbować gdzie indziej szukać pracy ale nie w tej samej branży, zejdź na ziemię proszę Cię, myślisz że w innych OPS są wolne etaty, a nawet jak się znajdzie to na drugim krańcu Polski , nie nie jasne rzucam wszystko i siup gdzie indziej to co że rodzina ma tu poukładane życie, pracę i inne zobowiązania itd itp gadasz jak dzieciak, ta sama branża :lol:
Trzeba szukać. Nie od razu i nie wszędzie, ale możliwości są. Rotacja w pomocy społecznej jest dość duża. U nas na przestrzeni ostatnich dwóch lat zmieniła się połowa zespołu. Ościenne gminy dzwonią czy nie mamy im kogo podesłać, bo mają ten sam problem. A pracownika znającego branżę, nie wymagającego żmudnego szkolenia każdy kierownik opsu weźmie z pocałowaniem ręki, o ile oczywiście ma vacat.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2018, 14:19 przez kronos79, łącznie zmieniany 1 raz.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 14:18

Dobrze kronos skusiłeś mnie, a co tam raz się żyje, daj na priv namiary na te wolne etaty :mrgreen:
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2018, 14:21

6i9 pisze:Dobrze kronos skusiłeś mnie, a co tam raz się żyje, daj na priv namiary na te wolne etaty :mrgreen:
W pośrednictwie nie robię, ale jak będzie u nas ogłaszany nabór (w tym roku był i obecnie vacatów nie ma), to dam znać.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 8 z 11    [ Posty: 110 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x