dlaczego tyle par a nie tyle??? - Stypendia

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 20 maja 2014, 12:16

U mnie piszą oświadczenia, że obuwie/bluza etc.. wymienione na fakturze .... z dn...., jest obuwiem/bluzą sportową.
Oczywiście z dopisaniem "Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia".

Fakt że trochu naciągane, ale też zauważyłem że często sklepy mają zatowarowane np. buty, z opisem w programie wystawiającym faktury... buty. I tak już drukują na fakturze.

Pozdrawiam
Tomo

Napisano: 21 maja 2014, 7:47

Kierownik OPS kazała mi przyjąć "niestety" faktury od klientki bez adnotacji sportowe. Na fakturach pisze bluza i spodnie. Prawdopodobnie radca wypowiedział się ,ze możemy tak przyjmować faktury
nero

Napisano: 29 maja 2014, 12:56

Witam,
nie można mieć katalogu zamkniętego art. które można rozliczyć w stypendiach i podanej dokładnej ilości np. par butów, ale nie wszyscy nasi stypendyści o tym wiedzą i ja zaliczam 2 pary butów sport.na semestr:) co do faktur na których nie ma jasno napisane że np. bluza jest sportowa to proszę rodziców by na odwrocie faktury sprzedawca napisał, że jest to odzież sportowa przybił pieczątkę sklepu i podpisał się. Tylko tyle możemy zrobić, bo opisy w sklepach są czasem dziwne;)
Pozdrawia:)
asia_b

Napisano: 04 cze 2014, 7:52

A u mnie w regulaminie nie ma nic na temat ilości jeśli klient trzyma się rzeczy które napisał we wniosku może i 10 par butów.
MZv2

Napisano: 05 cze 2014, 13:00

zatem nie można klientowi zabronić kupić 10 par, bo po gaciach można dostać. A tak w ogóle, to już samo żądanie faktur jest niezgodne z prawem. Wielu wojewodów neguje regulaminu udzielania pomocy materialnej dla uczniów, które wymuszają okazywanie się przez wnioskodawców rachunkami. Ustawa o systemie oświaty nic nie mówi o udzielaniu pomocy w formie stypendium pod warunkiem przedstawienia faktur. I co????
salceson

Napisano: 09 cze 2014, 8:14

Ale mówi, że gminy same ustalają sobie regulamin więc tak jak mogą zrobić wykaz możliwych do zakupienia przedmiotów tak też mogą ustalić, że wyplata będzie następować po okazaniu faktur lub rachunków.
Ja muszę brać faktury więc nie bawię się w liczenie na sztuki ile sobie par butów kupują, patrzę jedynie czy to jest obuwie sportowe.
MZv2

Napisano: 10 cze 2014, 15:01

poczytaj sobie orzecznictwo
takie uchwały "pod warunkiem przedłożenia faktur" są uznawane jako podjęte z naruszeniem prawa
xyz@

Napisano: 10 cze 2014, 17:49

Nie wiem, regulamin ustalili na długo przed moim zatrudnieniem a wszystkie kontrole jakoś nie miały z nim problemów. W zeszłym roku chciałem aby to zmienić ale głównie ze względu na przyspieszenie pracy, byłem gotowy taki regulamin napisać, wielce szanowna rada nawet nic by nie musiała robić tylko przepuścić ale gdzie tam...
MZv2

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x