Dlaczego w mopsach jest tyle pań po 50-tce? - HYdE PaRK

Strona 24 z 28    [ Posty: 274 ]

Napisano: 02 lip 2013, 21:41

Do Ferdka. A dlaczego mają wnuki bawić i młodym pomagać? Czy młodzi są takimi cieniasami, że sami nie dadzą sobie rady? Ciągle będą się wozić na rodzicach? A o czym w ogóle ta dyskusja, przecież po 50 tce nie otrzymuje się emerytury, to co te osoby mają się zwalniać i głodować żeby innym zrobić miejsce. Śmieszne, śmieszne i jeszcze raz śmieszne.
~Anna

Napisano: 02 lip 2013, 21:55

Nie chodziło mi o emerytury tylko sterylnośc waszego środowiska i układ zamknięty Hanek Bielickich.
~Adam

Napisano: 02 lip 2013, 22:13

układ zamknięty dotyczy każdego państwowego zakładu pracy, nie tylko OPSów, gdzie zatrudnienie jest raczej raczej stabilne.. i dobrze jeśli rzeczywiście jest to układ Hanek Bielickich bo przynajmniej atmosfera przyjazna. Gorzej gdy trafi się na układ osób pokroju Adama ;)

Adam, jeśli nie chodziło Ci o emerytury to przepraszam bardzo jaka jest Twoja propozycja? Zamianę pracy na status bezrobotnego? Czy może śmieszne świadczenia przedemerytalne? (o ile latka wypracowane)
Magdalena_NS
Praktykant
Od: 02 lip 2013, 13:49
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2013, 22:24

Proponuję skruszyć beton. Wpuścić czasem do tego piekiełka kogoś młodego. Wy - starsze panie żyjecie w tych mopsach jak ogórki w słoiku. Szczelnie zamknięte na ludzi z poza układu i bez znajomości.
~Adam

Napisano: 02 lip 2013, 22:38

akurat ja piszę z perspektywy całkiem młodej osoby i uważam, że nie mam prawa oczekiwać żeby ktoś miał dla mnie rezygnować z pracy. W imię czego? w imię wyższej wartości jaką jest odświeżenie środowiska dla dobra ludzkości? no proszę Cię. widzę, że jesteś człowiek idei, zejdź na ziemię i nie oczekuj od ludzi, że będą się dla Ciebie poświęcać.
Magdalena_NS
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2013, 22:44

Ja mam pracę;)
Chodzi mi o resztę młodzieży która chce a nie może bo wszędzie staruchy.
~Adam

Napisano: 02 lip 2013, 23:00

Napisałam \"dla Ciebie\" ale miałam na myśli ogół.
Ok, załóżmy że jutro te wszystkie \"staruchy\" jak ładnie określasz schodzą ze swoich stanowisk i robią miejsce dla młodych. Ohhh super, szkoda tylko że pojutrze będziemy musieli ich wszystkich utrzymywać gdyż iż ponieważ taki mamy SYSTEM. Gdyby tak zacząć realizować to co piszesz, to szybko byś pożałował.
Twoje postulaty są strasznie marne, uwzględniasz jeden aspekt a zapominasz o dziesiątkach pozostałych, co świadczy po prostu o tym, że nie posiadasz nawet podstawowej znajomości tematu więc do dyskusji podchodzić nawet nie powinieneś. Z mojej strony tyle.
Pozdrawiam
Magdalena_NS
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2013, 23:06

Stare niech ida w biznes one takie madre w \"aktywizowaniu\" ha ha ha
Pouczac to te Haneczki umieją ale same całe zycie na państwowym i NIC poza podbiciem pieczatki nie umieją co sie na rynku pracy by przydało.
~Ferdek Kiepski

Napisano: 02 lip 2013, 23:11

Mówiłem testy sprawnościowe i Haneczki ida w odstawkę. I juz sie w urzedziarni miejsce zwolni
~Wuefista

Napisano: 02 lip 2013, 23:13

To nie jest prawdą, że nic nie potrafię. Umiem przyszyć guziki. Potrafię też upiec żeberka. Obsługuję fax, komputer i telefon.
~Zorro

Strona 24 z 28    [ Posty: 274 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x