Dlaczego w mopsach jest tyle pań po 50-tce? - HYdE PaRK

Strona 26 z 28    [ Posty: 274 ]

Napisano: 03 lip 2013, 0:09

Miało być o wieku, a zeszło na płeć?

Szkoda, że mój wpis powyżej został zignorowany.

\"Dyskryminacja ze względu na wiek, kanibalizm społeczny, ageizm, kontekst daty urodzenia w wyścigu szczurów i walce o byt. Ma to zapewne związek z kryzysem gospodarczym oraz bezrobociem. Prawdopodobnie ma to również związek z ideologią braku szacunku dla osób starszych. Uważam, że znacznie lepszy od walki młodszych ze starszymi jest międzypokoleniowy dialog. Współpraca a nie walka\".
~pracownik socjalny

Napisano: 03 lip 2013, 0:25

E tam, zawracanie głowy! ludzie dzielą się na mądrych i nie koniecznie mądrych małych i dużych, mężczyzn i kobiety. Niech każdy robi użytek ze swoich atutów, spełnia swoje marzenia goni swoje sukcesy. Ale pomysł żeby jedni \" zwolnili miejsca\" bo inni chcieliby ewentualnie wejść w to miejsce jest dziwny.
Dzisiejsze pięćdziesięciolatki odejdą, ale za 17lat. A wtedy dzisiejsze trzydziestolatki będą miały krótko przed pięćdziesiątką itd.... i tak wkoło macieju
Ja osobiście mam gdzieś \"szacunek\" młodszych z racji wieku. Nie zamierzam z nikim walczyć. Niech każdy robi swoje
~ada

Napisano: 03 lip 2013, 0:25

Ada napisała:

\"Tak nawiasem mówiąc, facetowi wszystko można wybaczyć, brzuszek, łysinę, nikczemny wzrost. Ale brak klasy i pieniędzy jest niewybaczalny\".

W temacie segregacji oraz dyskryminacji ze względu na wiek pojawiają się kolejne przejawy dyskryminacji, tym razem ze względu na status społeczny \"klasa partnera oraz pieniądze\".
~facet

Napisano: 03 lip 2013, 0:30

Facet a co ty mnie cytujesz, każdy może to sam przeczytać co napisałam. A napisałam że niewybaczalny jest brak klasy i pieniędzy. Powyższy temat jest tego potwierdzeniem
~ada

Napisano: 03 lip 2013, 0:31

Adaś idź na rower, na spacer, do kina, na kolację z przyjaciółmi..... szkoda życia i energii na \"zmienianie świata\" na tym forum.
~Lena

Napisano: 03 lip 2013, 0:49

Każde miejsce na świecie i każde forum może zmienić świat. Patrz \"efekt motyla\", patrz \"synergia\'.
~Prometeusz

Napisano: 03 lip 2013, 20:54

Teoria chaosu.
~Adam

Napisano: 03 lip 2013, 21:56

Z synergią to ja mam raczej złe doświadczenia. Jeden burmistrz tłumaczył synergią konieczność likwidacji mego macierzystego ops i wywalił z pracy wiele osób.
Ciekawe jest jaki z tego wyjdzie \"efekt motyla\"?
~Zorro

Napisano: 03 lip 2013, 22:05

Przecież wielu wróciło do pracy.
~Adam

Napisano: 03 lip 2013, 22:19

Nikt nie wrócił. Wiele osób znalazło nową pracę.
~Zorro

Strona 26 z 28    [ Posty: 274 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x