dłużniczka wyszła za mąż... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 cze 2015, 7:51

dłużniczka wzięła ślub...wiadomo nikogo o tym nie poinformowała i raczej tego nie zrobi. powinnam ją wezwać żeby przyniosła jakieś zaświadczenie z USC? poinformować komornika? zmieniła nazwisko...miał ktoś taką sytuację?
bryłka
Stażysta
Od: 13 mar 2015, 9:16
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2015, 9:25

ja bym wzięła ksero odpisu aktu małżeństwa, ksero nowego dowodu osobistego oraz zaświadczenie z US męża i ponownie przeliczyła dochód.
anitka

Napisano: 18 cze 2015, 9:39

bryłka jeśli już zakończyłaś postępowanie, to poczekaj do następnego wywiadu. To nie jest jakaś szczególnie ważna informacja (oprócz zmiany nazwiska) i dłużniczka MA PRAWO wyjść za mąż. Tak samo ma prawo urodzić dziecko.
Czekałabym do następnego wywiadu, bo bez sensu ją teraz ekstra wzywać.

anitka
czytaj uważnie, nie przeliczasz żadnego dochodu z US, chodzi o dłużniczkę a nie wierzycielkę.
kawa i ciasto

Napisano: 18 cze 2015, 9:48

sorki mój błąd
anitka

Napisano: 18 cze 2015, 10:07

"kawa i ciasto" no wiem ze ma prawo ;) a postepowanie zakończyłam. a co jeśli wierzyciel nie bedzie składał wniosku na nowy okres ??(powyżej 18- na razie uczy się ) wtedy nie bede wzywać juz dłuzniczki a sama z siebie na 100% nie przyjdzie ;)
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2015, 10:14

bryłka pisze:"kawa i ciasto" no wiem ze ma prawo ;) a postepowanie zakończyłam. a co jeśli wierzyciel nie bedzie składał wniosku na nowy okres ??(powyżej 18- na razie uczy się ) wtedy nie bede wzywać juz dłuzniczki a sama z siebie na 100% nie przyjdzie ;)
Nie no, nie przesadzaj, że ktoś ma pracownika OPSu o ślubie informować :lol: I może jeszcze pieniądze z wesela ma wpłacic tytułem spłaty zadłużenia? Robisz wywiad za rok i tyle, jak wierzyciel nie złoży wniosku na fundusz tym lepiej dla ciebie bo mniej roboty.
Uncle

Napisano: 18 cze 2015, 10:33

nie ma co się śmiać :) kto pyta nie błądzi, zajmuję się tym od niedawna więc każda sytuacja jest dla mnie nowa a niekoniecznie oczywista. ale dzięki za odp.
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2015, 11:50

Odnośnie posiadanych wszelkich nowych informacji dotyczących osoby dłużnika piszę do komornika: "Zgodnie z art. 3 ust. 7 ustawy informuję, że dłużniczka alimentacyjna w dniu ..... zawarła związek małżeński (akt małżeństwa nr). Obecnie nosi nazwisko Kowalska i zamieszkuje pod dotychczasowym adresem". I tyle.
kama11

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x