Zacznij od policji, potem ew. do komornika o ustalenie adresu, dobrze było by też mieć notatkę od pracownika socjalnego, że tam już nie mieszka
Przekaż informacje z wywiadu tamtej gminie, plus do wiadomości dział zajmujący się dożywianiem. Dłużnik składa podpis pod wywiadem pod odpowiedzialnością karną, więc tak trzeba przyjąć, a tamten GOPS zrobi swoje (tak myślę) tj. będzie weryfikował dożywianie, skoro się sytuacja zmieniłanowa26 pisze: ↑20 cze 2024, 12:47czy w przypadku gdy dłużnik zgłosił się na wywiad (po odebraniu wezwania przez matkę) i podał miejsce zamieszkania w mojej gminie (choć twierdzi że mieszka trochę tu a trochę w sąsiedniej) a mam informacje że jego konkubina pobiera świadczenia w sąsiedniej gminie ( a on podaje ją i jej dzieci w wywiadzie alimentacyjnym ) na dożywianie dzieci które chodzą w mojej gminie do szkoły i wykazuje go tam w składzie gospodarstwa domowego - to co z dalszym działaniem - on się uparł żeby wpisać u mnie w wywiadzie nasz adres a ona w OPS tamtejszy adres = rozdwoił się i mieszka w dwóch miejscach na raz - co teraz?