Dłużnik, nieznane miejsce pobytu. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 13 sie 2015, 9:35

komornik w odp na pismo o ustalenie miejsca zamieszkania, odesłał mi tylko pismo z policji, z którego wynika "że w toku czynności nie ustalono miejsca pobytu i pracy dłużnika. Podczas kontroli przedmiotowego lokalu nikogo w nim nie zastano". Co mogę teraz zrobić? do sądu o ustanowieniu kuratora do odbioru pisma ? przez to, że nie znam adresu, stoję w miejscu z zaległymi upomnieniami i TW :(
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 13 sie 2015, 9:40

Wyznaczas kuratora, ale ani upomnienia ani TW i tak mu nie doręczasz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 9:44

to całe g... mi da ten kurator psia mać :D i rozumiem, że nie ja wyznaczam, tylko występuję do sądu o wyznaczenie kuratora :D tylko teraz pytanie do którego sądu ? wzgl ostatniego miejsca zamieszkania dłużnika ?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 13 sie 2015, 11:31

Art. 601. Dla osoby, która z powodu nieobecności nie może prowadzić swoich spraw, a nie ma pełnomocnika, ustanawia kuratora na wniosek osoby zainteresowanej sąd opiekuńczy miejsca ostatniego zamieszkania lub pobytu osoby nieobecnej.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 11:46

a jeśli mi z centrum personalizacji odpisali brak adnotacji o adresach zameldowania na stały i czasowy

To występuje do sądu Rejonowego Warszawa Śródmieście o wyznaczenie kuratora, ale sąd z tego co słyszałam może wyznaczyć odpłatnie i my jako ops mamy za to płacić tak, to prawda
Ania...

Napisano: 13 sie 2015, 12:08

Ania... pisze:a jeśli mi z centrum personalizacji odpisali brak adnotacji o adresach zameldowania na stały i czasowy
Liczy się ostatni adres zamieszkania lub pobytu.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 12:25

kurator jest ustanawiany do doręczeń wszystkich pism, tak piszecie we wniosku o ustalenie kuratora?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 12:49

wię jeszcze raz wystąpić i poprosić o ostatni adres
Ania...

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny