dluznik po wywiadzie zostal wyrejestrowany z PUP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 lut 2016, 15:09

Witam, pytanie dotyczy dluznika, ktory stawil sie na wywiad, wyslalam aktywizacje do PUP, dostalam odpowiedz co z nim zrobili, a teraz po jakims czasie dostalam info z PUP, ze zostal wyrejestrowany za niestawiennictwo.. czym mam cos z nim teraz robic?
czacha

Napisano: 22 lut 2016, 15:33

tez mam taki przypadek. Wysłałam dłużnikowi pismo, w którym zobowiązałam go, żeby się zarejestrował w PUP jako bezrobotny albo poszukujący pracy (oczywiście w przypadku braku możliwości zarejestrowania się jako bezrobotny ) w terminie 7 dni od otrzymania pisma.
Dłużnik nie zarejestrował się w PUP w wyznaczonym terminie i teraz będę wszczynała postępowanie w sprawie uznania go za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych
Izka33

Napisano: 22 lut 2016, 16:07

tylko, ze moj juz byl na wywiadzie, byl zarejestrowany, PUP odpisal co wzgledem niego zrobil, a teraz po kilka msc mi napisali ze zostal wyrejstrowany bo sie nie stawil, a teraz niewiem czy mam cos znowu wszczynac skoro z nim zakonczylam
czacha

Napisano: 23 lut 2016, 8:24

Jeśli się nie wstawił do PUP w wyznaczonym terminie ani nie podał konkretnego powodu to go wykreślili bo pewnie uznali, że odmówił przyjęcia oferty. A jak odmówił i wg informacji od komornika nie płaci 50% to wystawia się decyzję, po jej uprawomocnieniu prawko i policja ;) Ja tak robię
Dorota.gops
Praktykant
Od: 22 lut 2016, 9:13
Zajmuję się:

Napisano: 23 lut 2016, 12:19

A ja mam taką sytuację: dłużnik zgłosił się na wywiad, zarejestrował się w PUP, aktywizowałam go a następnie przyszła mi z PUP odpowiedź ze dłużnik stracił status osoby bezrobotnej ponieważ nie stawił się na podpis i nie usprawiedliwił swojego niestawiennictwa. I co teraz wszczynam wobec niego postępowanie czy tylko wysyłam informacje do Komornika i OWW o podjętych wobec dłużnika działaniach?
iga1

Napisano: 23 lut 2016, 12:21

Wzywasz go do rejestracji jako osoba poszukująca pracy.
Jeśli nie wypełni zobowiązania, wtedy wszczynasz postępowanie.
kawa i ciasto

Napisano: 23 lut 2016, 13:07

Dziękuje ;)
iga1

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x