dłużnik prosi o umorzenie... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 lut 2009, 14:04

Miałam podanko dłużnika o umorzenie ZA, był już wywiad i nie kwalifikuje się do umorzenia. Czy możecie podpowiedzieć jak ma wyglądać pisemko dla niego, że nie wyrażamy na to zgody?
~@m

Napisano: 11 lut 2009, 14:21

nie pisemko tylko decyzja odmawiająca umorzenia z uzasadnieniem dlaczego nie ma podstaw do umorzenia
~ulka

Napisano: 11 lut 2009, 14:21

Podpowiedzcie Kochani!
~@m

Napisano: 11 lut 2009, 15:46

decyzja o odmowie umorzenia zadłużenia
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 lut 2009, 21:33

siedziałem w areszcie,żona została z dwójką dzieci zwróciła się do opieki społecznej o pomoc zostały przyznane jej alimenty.nie miałem pracy w areszcie więc alimenty wypłacała gmina,gdy wyszedłem na wolność okazało się że mam to wszystko spłacić,komornik zgodził się żeby spłacać w ratach.przez rok spłacałem regularnie ,przez trzy miesiące nie wpłacałem bo nie mogłem,w tym miesiącu wpłaciłem ale przyszło zawiadomienie o zajęciu wynagrodzenia przez komornika.z tego co mi zostanie nie utrzymam rodziny.
~tomasz

Napisano: 11 lut 2009, 22:35

a zona myslala ze zaliczka alimentacyjna to pomoc bezzwrotna? a pobiera teraz swiadczenia z funduszu?
~Madzia

Napisano: 12 lut 2009, 6:35

tak myślała że zaliczka jest bezzwrotna.nic teraz nie pobiera żadnych świadczeń.
~tomasz

Napisano: 15 lut 2009, 10:19

drogi Tomaszku zatem zakasaj rekawki i do pracy-trza oddać dług. Dlaczego ja i inni obywatele mamy utrzymywać Twoje dzieci - tylko dlatego że siedziałaeś w pier..dlu. Mnie ledwo starcza od 1-go do 1-go. mam dwoje dzieci a jeszcze z moich podatków ponoszę koszty wypłaty FA, zaliczek itp qw tym i dla Twoich dzieci.
~anetra

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x